Eski Çaycuma kaymakamı ve Ağrı Valisi Musa Işın, darbe girişiminden sonra gözaltına alınan Doğubayazıt 1'inci Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan'a, "Yüreğin yetiyorsa gel al" dediğini açıkladı.

Ülke TV'de 'Ülkede bu sabah Türkan Kaya' programına telefonla katılan Vali Musa Işın, Ağrı'daki son durumu anlattı. Türkiye'nin 15 Temmuz günü gerçekten bir kaos yaşadığını belirten Vali Işın, Ağrı halkının kaymakam ve valileri koruduğunu söyledi. Merkezdeki Tugay ve İl Jandarma Komutanının yanlarında olduğunu belirten Vali Işın, gece yaşananları şöyle anlattı:

"Dobayazıt 1'inci Mekanize Tugay Komutanı, kaymakam beyi arayarak, 'Ben sıkıyönetim komutanı oldum. Sizi teslim alacam' dedi. Kaymakam da bunun üzerine beni aradı. Ben malum şahsı aradım, 'böyle bir şey var' dedim. 'Evet böyle bir şey var, biraz sonra sizi alacağım' dedi. Ben, 'Sen şeref... ve haysiyet... adamsın', dedim kendisine. 'Hainsin' dedim. 'Burada binlerce insan var. Beni ve onları çiğnemeden hiçbir şey yapamazsın' dedim kendisine. 'Yüreğin yetiyorsa gel al' dedim. Burada bizi ve halkı, dedim. Kendisi çok ürkek davrandı. Aşağı yukarı işin rengi belli olduktan sonra tankları dışarıya çıkardı. Ancak kaymakam beyle sürekli irtibat halinde olduk. Oradaki vatansever, tankların üzerinde bir kaç binbaşı ile görüşmek suretiyle tanklar tekrar geri çevrildi. Doğubayazıt halkını buradan tebrik ediyorum. 2 bin civarında kişi kaymakamlığın önünde toplandı. Bizim için sıkıntı olan Doğubayazıt'tı Ağrı'da herhangi bir şey yoktu."

Editör: Pusula Gazetesi