Kentte etkili olan yağışın ardından akıntının Acılık Deresi´ne taşıdığı moloz yığınları ve genellikle pet şişelerden oluşan katı atıklar, liman ile derenin birleştiği bağlantı noktasına yerleştirilen kirlilik önleyici bariyeri de aşarak denize karıştı.
Denizin yüzeyini kaplayan atıklardan su adeta görünmez olurken, kuşlar çöplerin üzerinde yiyecek aradı.
Ereğli ilçesinde de sağanak nedeniyle bazı derelerde su seviyesi yükseldi. Ereğli ile Kandilli beldesi yolu üzerindeki Kemer Mahallesi mevkisinde dereden taşan sular, trafik akışını olumsuz etkiledi.
Yolda yer yer 30 santimetre derinliğe ulaşan su nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı evlerin kömürlükleri de yağış nedeniyle su aldı.
Polis ekiplerinin sürekli dere yataklarını kontrol ettiği ilçede, olumsuzluk yaşanan bölgelere zabıta, belediyenin temizlik ve itfaiye ekipleri yönlendirildi.
Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kentte dünden itibaren metrekareye 89.6 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

-BARTIN-

Bartın´da etkili sağanaktan dolayı bazı evlerin ve iş yerlerinin alt katlarını su bastı. Çatmaca mevkisinde yola düşen kaya parçaları bir süre trafiğin aksamasına neden oldu, yolda biriken suların yer yer 20 santimetreye ulaştığı görüldü.
Çatmaca mevkisinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, dağ eteklerinden gelen sular nedeniyle bazı ev ve iş yerleri ile yollarda su birikintileri oluştuğunu söyledi.
Personelinin su birikintilerini temizlediğini anlatan Akın, şöyle dedi:
´´Belediye ekiplerimiz her an hazırlıklı beklemektedirler. Bartın Irmağı´nın yatakları sürekli kontrol altında tutuluyor. Biz her türlü tedbirimizi aldık. Vatandaşları dd sel olasılığına karşı belediye hoparlöründen anonslarla uyarıyoruz.´´
Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri de kentte 3 günde metrekareye 150 kilogram yağış düştüğünü kaydetti.

- ÇAYCUMA -


Zonguldak´ın Çaycuma ilçesinde, etkili sağanak nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı, ilçe merkezinde biriken sular trafik akışını aksattı.
Çaycuma merkezinde su kanallarının tıkanması nediyle yer yer yolda su yüksekliği 30 santimetreye ulaştı.
Esnaf dükkanlarının girişine kum torbaları koyarak su girmesini engellemeye çalışırken, bazı iş yerlerinin alt katlarını ise su bastı.
Yolda biriken sular nedeniyle trafik akışında aksamalar meydana geldi.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağanağın ilçenin bazı noktalarında sıkıntılara yol açtığını söyledi.
Zabıta ve itfaiye ekiplerinin yağışın olumsuzluklara yol açmaması için hızlı çalıştığını anlatan Gülşen, ´´Belediye olarak çalışmalarımız olmasaydı bu sağanak yağış sele dönüşebilirdi. Merkezde biriken sular alt yapının yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. Bayramdan hemen sonra alt yapı sorunlarının da giderilip bu tür olayların yaşanmamasını sağlayacağız´´ dedi.



Editör: Pusula Gazetesi