İstanbul ve Ankara’da yaşanan askeri darbe girişimine karşı Zonguldak kent merkezinde vatandaşlar sokağa döküldü. Yaşanan olaylar sonrasında Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü’nde güvenlik önlemleri artırılırken, izinli olan polis ekipleri göreve çağrıldı. Emniyet yetkilileri sıkı kontrol altına aldıkları binaya sivil araçların girişini yasakladı.

Darbe girişimi sonrasında sokağa dökülen yaklaşık 2 bin Zonguldaklı, Madenci Anıtı’nda toplandı. Ellerinde Türk bayrağı bulunan vatandaşlar, ‘Dik dur eğilme, bu millet seninle’, ‘Asker kışlana geri dön’, ‘Ya Allah Bismillah Allahüekber’ şeklinde sloganlar attı.

Alana AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır da geldi. Alanda vatandaşlara seslenen Özbakır, ‘Allah’a şükür duruma hakimiz. Hiç endişe etmeyin. İl başkanlığımızdan durumu izliyoruz. Bu işin üzerinden geleceğiz. Sizden tel isteğim, kötü sloganlar atmayalım. Demokrasiye sahip çıkalım. Allah hepinizden razı olsun. Reisimizin ve Başbakanımızın arkasındayız” açıklamasında bulundu.

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, “Kardeşlerim sakin oluyoruz. Demokrasi en sonunda yerine gelecektir. Alığımız duyumlara göre Kara Kuvvetleri Komutanları ve diğer Kuvvet Komutanları Ankara ve İstanbul’daki tankları geri çektiler. Sakin olacağız. Hainler bir kez daha alçak yüzünü göstermiştir. Halkımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu iş sabaha kadar sona erecek” şeklinde konuştu.

Tüm ülkede olduğu gibi Zonguldak’ta da camilerde sela verildi, ezan okundu. İmamlar camilerde Kuran-ı Kerim okurken, vatandaşlar ise namaz kıldı. Kalabalık Madenci Anıtı önündeki bekleyişini sürdürüyor.


Editör: Pusula Gazetesi