Soma ve Ermenek’te meydana gelen maden kazalarında yaşamını yitiren maden şehitlerinin yakınlarına tanınan hakların ardından aynı hakların Zonguldak ve diğer maden şehitlerinin birinci derece yakınlara sağlanması için yapılan çabalar ve sözler sonuç vermedi.

Başta Özcan Ulupınar olmak üzere Ak Parti Zonguldak Milletvekillerinin aynı hakların Zonguldaklı maden şehitleri için de sağlanacağı yönündeki açıklamaların ardından umutlanan şehit yakınları hayal kırıklığı yaşıyor.

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu’nun verdiği kanun teklifi meclise geldiğinde ret oyu veren Ak Parti Grubu ve Ak Parti Zonguldak Milletvekillerine tepki var. Yaşananlarla ilgili tartışmalar devam ederken yasanın Soma ve Ermenek şehitleri ile sınırlandırılmasına karşı dava açıldığı ortaya çıktı. Yapılan düzenleme ile yok sayılan diğer maden şehitleri ve aileleri adına açılan davayı açan isim ise aynı zamanda Zonguldak Kömürspor Başkanı olan Avukat Süleyman Caner. Caner’in düzenlemenin tüm maden şehitlerini kapsayacak şekilde düzenlenmesi isteği ve Some ve Ermenek şehitleri ile sınırlandırılmasına karşı açtığı iptal davası kabul edildi. Dava Anayasa Mahkemesi’nde esastan görüşülmeye başlandı. Konuyla ilgili ilerleyen günlerde nelerin yaşanacağı merak ediliyor.

Editör: Pusula Gazetesi