Zonguldak'ta sevgilisini, aralarında gönül ilişkisi olduğunu düşündüğü arkadaşını ve onun annesini öldüren 34 yaşındaki Hasan Köroğlu'nun, 3'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanmasına başlandı. Köroğlu, sevgilisi ve arkadaşı arasında bir şey olduğunu düşündüğünü, yüzleştirmeye götürdüğünde tartışma çıkınca silahını çektiğini söyledi.
Olay, geçen 5 Mart’ta Çınartepe Mahallesi Baruthane Sokak’ta meydana geldi. Hasan Köroğlu, internette tanıştığı ve bir süre birlikte yaşadıktan sonra ayrıldığı fakat görüşmeye devam ettiği Safiye Geyik ile yakın arkadaşı Burak Demirtürk arasında duygusal yakınlaşma olduğundan şüphelendi. Safiye Geyik'i Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde yaşayan ailesinin evinden alan Hasan Köroğlu, yüzleştirmek için Burak Demirtürk’ün evine götürdü. Köroğlu, çıkan tartışmada Safiye Geyik ve Burak Demirtürk ile annesi Hilmiye Demirtürk’ü tabancayla vurarak öldürdü.
Tutuklanan Köroğlu hakkında, 'birden fazla kişiyi tasarlayarak öldürme' suçundan 3'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine başlanan davanın ilk duruşmasında Tutuklu sanık Hasan Köroğlu, ölenlerin yakınları ve avukatlar hazır bulundu. Tutuklu sanık Hasan Köroğlu, Safiye Geyik ile internette tanıştıklarını ve yaklaşık 1.5 yıl birlikte yaşadıklarını, dini nikah yaptıklarını söyledi. Sonra Safiye Geyik'in Bursa'daki ailesinin yanına döndüğünü, ancak görüşmeye devam ettiklerini belirten sanık, Burak Demirtürk ile de yakın arkadaş olduklarını anlattı.
"SAFİYE'Yİ ÇOK SEVDİĞİMİ BURAK'A SÖYLEMİŞTİM"
Safiye'yi çok sevdiğini Burak'a söylediğini ifade eden Köroğlu savunmasında şunları söyledi:
"Onun benim için ne kadar önemli bir insan olduğunu biliyordu. Burak ile Safiye arasında bir şey olduğunu düşünmeye başladım. Annesi Burak’ın Bursa’ya gideceğini bana söyledi. Burak’a sorduğumda, 'Ben Rusya'ya çalışmaya gideceğim. Annem karıştırmış' dedi. Safiye bana, Burak’ın kendisine gizli gizli mesajlar attığını söyledi. Yüzleştirmek için evlerine götürdüm. Gittiğimizde Burak, 'Hoş geldin yenge' dedi. Bana da 'Hayırlı olsun' dedi. Odada konuşmaya başladık. Burak'a 'Safiye’ye mesaj atmışsın' dedim. Kekeleyerek 'Yok öyle bir şey' dedi. Sonra annesi Hilmiye abla da geldi. 3’ü birbirine düştü. Burak, Safiye’ye kötü şeyler dedi. 'Şerefsizler gidin evimden' dedi. Ben silahı çıkardım, 'Kim şerefsiz' dedim. Öldürme niyetim yoktu. Silahı görünce doğruları anlatır sandım. Orada silahı almaya çalıştılar. Silah bir kez patladı. Kime geldi bilmiyorum. Kapıda boğuşma oldu. Orada 4 defa daha patladı. Gerisini hatırlamıyorum."
Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Editör: Pusula Gazetesi