2016 yaz kararnamesi ile Muğla’ya atanan Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz Muğla’daki görevine başladı. Başsavcı Topuz, şeffaflık görev anlayışı ile hizmet vereceklerini açıkladı.
Sırasıyla Mardin-Kızıltepe, Yozgat-Aydıncık, Artvin-Hopa ve Kırıkkale Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulunan Başsavcı Topuz, Adalet Bakanlığı Kanunlar ve Hukuk İşleri Genel Müdürlüklerinde Tetkik Hakimliği yaptı. Bolu Cumhuriyet Savcılığı, Zonguldak Başsavcı vekilliği ve Zonguldak Başsavcısı Hüseyin Özbakır’ın emekliye ayrılmasıyla Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirilen Necip Topuz, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun 2016 Yaz Kararnamesiyle Muğla’ya atandı.
Evli ve iki çocuk babası olan Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, “İlk olarak şeffaflık ve hesap verilebilirliğin geliştirilmesi amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığımız nezdinde Basın ve Medya İletişim bürosunu faaliyete geçireceğiz. Buradaki amacımız bilgilendirme hakkı ile lekelenmeme hakkı arasındaki hassas dengeyi gözetmektir. Kamuoyu birçok olayı ilk ağızdan, yani tarafımızdan yapılan basın açıklamasıyla duymuş olacak” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi