Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin bayramlaşması saat 13:00&[#]8217;başlayarak saat 16:00&[#]8217;ya kadar sürdü. Ak Parti Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ile Polat Türkmen&[#]8217;de KGD&[#]8217;yi ziyaret ederek gazetecilerle bayramlaştılar.


KGD Başkanı Atilla Öksüz, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda gazeteci tarafından karşılanan Milletvekilleri&[#]8217;ne İl Başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;da eşlik etti.


Gazetcilerin bayramını kutlayan Milletvekilleri siyasetçi-medya üzerine görüşlerini dile getirerek karşılıklı hoşgörünün yanlış anlaşılmaları ve çatışmaları ortadan kaldıracağını belirterek basının hassasiyetini anladıklarını ifade ettiler.


Milletvekili Türkmen buluşmada yaptığı değerlendirmede basının zaman zaman yazdığı haberlerle kamuoyunun yanıltıldığını belirterek konuyu son günlerde kapatılacağı ileri sürülen Zonguldak Devlet Hastanesi&[#]8217;ne getirdi.


Türkmen, hastanenin kapanmayacağını, birleşmenin sadece idari anlamda olduğunu ve bazı bölümlerin orada toplanacağını belirterek, yapılan açıklamalara ve imza kampanyasına atıfta bulundu. Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesini isteyen Türkmen; &[#]8220;Asıl bunlar yazılıp çizilirse, bu şekilde yaklaşılırsa insanlar o zaman buraya gitmemeye başlarlar ve hastane kendiliğinden kapanmak zorunda kalır. Kamuoyunu doğru bilgilendirelim&[#]8221; dedi.


KGD Başkanı Öksüz ise; &[#]8220;Böyle bir durumda yetkili biri çıkar detaylı ve ikna edici bir açıklama yaparsa bu tartışmalara gerek kalmazdı. Ancak kimse yeni yapılanma konusunda tatmin edici bir çalışma yapmadı. Hal böyle muhtarlıkların imza kampanyası da normal&[#]8221; dedi.


Milletvekili Fazlı Erdoğan ise, Öksüz&[#]8217;ün basının da özeleştiri mekanizmasını çalıştırması gerektiği yönündeki görüşleri üzerine; &[#]8220;Bu bizler içinde bu geçerli. Ancak siz gazetecilerin de böyle düşündüğünü görmek güzel&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi