2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'ndan (BAKKA) destek görüp proje faaliyet süresi sona eren projeler arasında olan Karabük İl Özel İdaresi tarafından yürütülen "˜Karabük Yöresi Taşınmaz Kültür Varlıkları Kitaba Taşınıyor' projesi hayata geçti.
Karabük İl Özel İdaresi tarafından yürütülen ve 8 ay süren proje kapsamında "˜Karabük Yöresi Taşınmaz Kültür Varlıkları Kitaba Taşınıyor' isimli projeyle Karabük'ün turizm potansiyelinin etkin bir şekilde kullanımını sağlamak amaçlandı. Bu kapsamda ilin turizm verileri toplanarak ortak bir platforma aktarımı sağlandı.
Konuyla ilgili BAKKA (Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Veri temini için bir adet kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerine, altı adet de Karabük'ün ilçeleri olan Merkez ilçe, Safranbolu, Eflani, Ovacık, Eskipazar ve Yenice illerindeki ilgililerle toplantılar yapıldı. Toplantılara bayan, engelli ve çocuklar başta olmak üzere her kesimden ilgilinin katılımı sağlandı. Toplantılarda yöre halkının Karabük'teki taşınmaz kültür varlıkları hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığı tespit edildi ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun da iştirakleriyle konu hakkında bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. Yapılan bütün toplantı ve faaliyetler sonucunda taşınmaz kültür varlıklarına ilişkin hazırlanan bu veriler, sistemli bir biçimde yazılı ve görsel çıktılara dönüştürüldü. 'turizmbilgi.karabukozelidare.gov.tr' adresine harita tabanlı veri sistemi kurularak, herkesin ulaşabilmesi için paylaşıma açılan bu veriler aynı zamanda oldukça detaylı 4 ciltlik kitap serisine de aktarıldı. Meraklılar ve ilgililerin Karabük İl Özel İdaresi'ni ziyaret ederek inceleyebileceği bu kitaplar sayesinde tek bir platformda oluşturulan turizm verilerinin kullanılarak, Karabük'ün turizm pastasından daha fazla pay alması hedefleniyor. Yapmış oldukları proje çalışmaları için destek yararlanıcımıza teşekkür eder, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında projenin devamlılığını sağlamaları için gereken özeni göstermelerini temenni ederiz." ifadelerine yer verildi.
Editör: Pusula Gazetesi