Düzce Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yavuz Yılmaz, bayram tatili sonrası dönüş yoluna girecek sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyardı.
Kurban Bayramı arifesi ve sonrasındaki 5 günlük tatilin bilançosunun ağır olduğunu, bayrama değil son sürat ölüme gaz basıldığını belirten Düzce Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yavuz Yılmaz, "Binlerce insan bulundukları şehirlerden uzaklaşarak bayram ziyareti ve tatil yapmak için yola çıktı. 1 Temmuz'dan itibaren yola çıkan tatilcilerin karıştıkları kaza haberleri ile yollar adeta kan gölüne döndü. Yani trafik canavarı yine mesaisini yaptı. 5 günde yaşanan kazalarda 77 vatandaşımız hayatını kaybetti, 221 vatandaşımız ise yaralandı. Sürücüleri uyarıyorum. Dönüş yolunda kurallara harfiyen uyun. Uykusuz, yorgun olarak asla yola çıkmayın ve sık sık mola verin. En önemlisi uyarıları mutlaka dikkate alınız" dedi.
"Kemerinizi takın, seyir halinde telefonla konuşmayın"
Uzun ve kısa yol ayrımı yapmadan tüm sürücülerin seyir halinde iken mutlaka emniyet kemerlerini başta sürücüler olmak üzere tüm yolcuların takmalarını isteyen Yılmaz, "Unutmayalım ki emniyet kemerinin hayat kurtardığı bilinmektedir. Bunun için bütün sürücü ve yolcuların emniyet kemerlerini harfiyen takmaları kendi faydalarına olacaktır. Diğer bir önemli konu ise seyahat esnasında sürücülerin telefonlarını kapatmalarını istiyoruz. Çünkü meydana gelen kazaların yüzde 95'i sürücü kusurundan kaynaklıdır. Bunun sebebi ise direksiyonda iken telefonla konuşmak, mesajlaşmak, sigara içmek, yorgunluk, aşırı hız ve kurallara uymamak olarak özetleyebiliriz. Tüm tedbirlere rağmen tatillerde kazalar yüzdü yüz artış gösteriyor. Bilançonun ağır olması bayramlarında neşesini kaçırıyor. Halen yaşanan açılardan ders almıyoruz. Direksiyonda ne kadar az zaman geçirirsek o kadar az kaza olur" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi