Özübek, yaklaşan yerel seçimler öncesinde partilerinin kent için neler yapabileceği yönünde fikir alışverişinde bulunmak amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerin söyledi.


Demir de CHP´nin Türkiye Cumhuriyeti´ne her zaman lazım parti olduğunu, iyi yönetilmesi durumunda odalarının da destek vereceğini belirtti.


Demir, şöyle dedi:


´´Son aylarda dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomik kriz yaşanıyor. İlimize henüz kriz geldi diyemeyiz ama yıl başından itibaren etkisini hissettirebilir. Üyelerimizi, esnaf, sanatkar ve tüccarımızı sürekli uyarıyor, dikkatli de olmalarını istiyoruz.´´


Bir gazetecinin, CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal´ın ´´kaçak ocakların statüye kavuşturulmasına yönelik TBMM´ye soru önergesi vermeyi düşündüğü´´ yönündeki sorusunu Demir, şöyle yanıtladı:


´´ Koçal´ın, bu yönde önerge vereceğini zannetmiyorum. Tabi ki, kaçak ocaklarla ilgili gerekli çalışmalar yapılarak resmiyete dönüştürülür, biz de destekleriz. Ancak, seçimler yaklaştı. Bu bana siyasi rant gibi geliyor.´´


Özübek de çocukları mühendis ve avukat çıkmış kaçak ocak sahiplerinin yasal olmayan yoldan kömür çıkarmaları nedeniyle ´hırsız´ damgası yediklerini, durumdan kurtarılmaları için de gidilecek düzenlemeye destek olabileceklerini kaydetti.

Editör: Pusula Gazetesi