Ziyarette Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar´ın yanı sıra Memursen´e bağlı sendikaların şube başkan ve yöneticileri de hazır bulundu. GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, Memur-Sen´in TTK ve MTA Toplu İş Sözleşme görüşmeleri sürecinde kendilerine verdiği destek için teşekkür etti.
Muslu, "Memur sendikalarımız toplu görüşme sürecindeler. Zor bir süreç yaşanıyor. Maalesef dünyada yaşanan ekonomik krizin ülkemize yansımalarını hepimiz, işçimiz, memurumuz, dar gelirlimiz, çiftçimiz, esnafımız, işsizimiz olarak yaşıyoruz. Böylesine zor bir dönemde sizler de toplu sözleşmelerinizi bağıtlamaya çalışıyorsunuz.
Sizlerin de temsil ettiğiniz üyelerinize karşı sorumluluklarınız var. Her krizin faturası ne yazık ki işçiye, memura, halka ödettirilmeye çalışıldı, çalışılıyor. Bizler artık bu faturaları ödemek istemiyoruz.
Bu süreçte maden işçilerinin yanınızda olduğunu belirtiyor, toplu sözleşme görüşmelerinizin başarılı geçmesini diliyorum" dedi.
Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar ise konuşmasında şunları söyledi:
"Bizim yaptığımız iş emek mücadelesi, hak arama mücadelesi. Sizin başlatmış olduğunuz adımın çok önemli olduğuna inanıyorum.
Genel Maden İş´in sizinle birlikte yeniden dışa dönük olduğunu, toplumun her kesimiyle kucaklaşan bir yapıya kavuştuğunu görmek bizleri memnun etti.
Sizler işçinin, bizler memurun emek mücadelesini veriyoruz. Ortak eylem, ortam mücadele noktasında, kırmızı çizgilerimizi ortaya koyduktan sonra her platformda birlikte olacağımızı deklare ediyoruz. Aklın yolu bir. Toplumun ve milletin menfaatleri neyse birlikte mücadele edelim.
Memur-Sen olarak 376 bin üyeyle en büyük memur sendikasıyız. Genel Başkanımız &[#]8216;Biz artık toplu görüşme istemiyoruz. 2010 yılında toplu sözleşme olmazsa Memur-Sen masada olmayacaktır&[#]8217; dedi. Bu çok önemli bir mesajdır."
Editör: Pusula Gazetesi