Perşembe Belediye Başkanı Burhan Alibabaoğlu binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Alibabaoğlu için ilk olarak Koramanlar Köyü&8217;ndeki evinin önünde mevlit okundu. Burada göz yaşları içinde konuşma yapan Çaycuma Müftüsü Hüseyin Demirtaş Alibaboğlu&8217;nun şehit sayıldığını söyleyerek; &8220; Dürüst, çalışkan, ahlaklı kardeşiz Alibaboğlu bir yıldan beri ahiret hayatına hazırlanıyordu. Geçen seneki Ramazan ayını Umrede geçirmiş, Kutlu doğum Haftasında kullanılmak üzere düşerek yaralandığı inşaatı yetiştirmeye çalışmıştı. Merkez camisinin yıkılıp yeniden yapılması için büyük çaba sarf etmiş Perşembe Beldesi için birçok kalıcı eserler bırakmış. Allah bizden çok sevmiş. Görevi başında şehit oldu. Allah herkese böyle ölüm nasip etsin. Geride kalan ailesine Allah sabır versin&8221; diye konuştu.

Perşembe Belediyesi önünde düzenlenen törende binlerce kişi katılırken Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen konuşma yapmakta zorlandı. Gözyaşları içinde bir meslektaşından ayrılmasının ne kadar zor olduğunu anlatan Gülşen; &8220; Ben ilçe Belediye başkanı olarak belde başkanlarımızla her zaman omuz omuza çalıştım. Burhan Başkan ile beraber Çaycuma TSO üyeliğinden istifa ederek aday Belediye Başkan adayı olduk. Kendisiyle bir çok acı tatlı hatıram vardır. Büyük üzüntü içindeyiz, mekanı cennet olsun&8221;dedi.


Alibaboğlu&8217;nun cenaze törenine AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Polat Türkmen, Fazlı Erdoğan, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali İhsan Köktürk, Ali Koçal, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Çaycuma kaymakamı Hasan Yaman, Çaycuma Eski Kaymakamı Musa Işın, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işadamları ve çok sayıda seveni katıldı.


Editör: Pusula Gazetesi