Necmettin Kul, 17 yaşında hafız oldu. 1983 yılında Diyanet´e bağlı Safranbolu Merkez Köprülü Mehmet Paşa Camii´nde imam hatip olarak göreve başladı. 1984 yılında Ankara´da 4 bin kişinin katıldığı Kur-an kursu öğretmenliği kura çekilişinde memleketi olan Devrek´e tayini çıktı.

Necmettin Kul, Kur´an´a olan sevdasını ezana bağlıyor. İlkokulu tamamladıktan sonra camiye Kur´an öğrenmeye gittiğini anlatan Necmettin Kul, "Minarelerden okunan ezanlar çok hoşuma gidiyordu. Talebeliğime camide devam ederken annemin bir arkadaşı ´oğlun meslek öğrensin ileride işine yarar´ diyerek beni bir terzinin yanına çırak olarak verdirtti. Terzide çalışırken namaz vakitlerinde kalfam izin vermediği için namaza kaçarak giderdim. Her namaz dönüşünde kalfamdan ya sopa ya da azar işitirdim. Kalfa bana ´Oğlum biz koca adamlarız işimizi bırakıp camiye gitmiyoruz sen daha bacak kadar boyunla nereye gidiyorsun.´ derdi. Burada dört ay çıraklık yaptıktan annem derdimi anlamış olacak ki beni Kur´an kursuna verdi." diye konuştu.

Kur´an kursunda hocasının verdiği dersleri eksiksiz yaparak hafız olmaya karar verdiğini belirten Necmettin Kul, "Gittiğim Kur´an kursunda cami imamımız Nazif Ören, ´Oğlum sana 20 dakika veriyorum şu aşrı ezberle seni hafız yapacağım.´ dedi. Ben var güzcümle o aşrı 20 dakikada ezberlemeyi başardım. Bu kursta 6 sayfa ezber yaptıktan sonra Düzce´ye, ardından Gerede´ye geçerek kısa bir dönem burada eğitim aldım. Daha sonra Devrek Kur´an Kursu´na gelerek ilçenin ilk hafız yetiştiren hocalarından olan Metin Doğanay Hoca´da 17 yaşında hıfzımı tamamladım." şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi