Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, 30 Haziran 2016 tarihinde Madenci Anıtı’nda gerçekleştirilmesi planlanan Kitlesel Basın Açıklamasının, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısı ile milli yas ilan edilmesi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

GMİS Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklama şöyle;

“27 Haziran 2016 tarihinde toplanan Genel Maden İşçileri Sendikamızın Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun özelleştirilmesi girişimlerinden vazgeçildiği resmen açıklanıncaya kadar eylem ve etkinliklerimizin devam etmesi kararını almıştır.

Bu karar doğrultusunda ilk eylemimiz, 30 Haziran 2016 Perşembe günü Madenci Anıtı’nda düzenlemeyi planladığımız kitlesel basın açıklamasıydı.

Ancak 28 Haziran 2016 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen terör saldırısında 40’tan fazla kişi hayatını kaybetmiş, 250’ye yakın kişi ise yaralanmıştır.

Herşeyden önce dün gece İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısını şiddetle lanetliyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz.

Bu hain terör saldırısının ardından 1 günlük milli yas ilan edilmiştir.

Maden işçilerinin, sendikamızın, Zonguldak halkının ve milletimizin bu kanlı terör olayına karşı gösterdiği duyarlılık nedeniyle 30 Haziran 2016 tarihinde düzenlemeyi planladığımız kitlesel basın açıklaması ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Bakanlık ve Hükümet nezdinde girişimlerimizi sürdürecek ve ayrıca eylem ve etkinliklerimizi devam ettireceğiz.

Şu bilinmelidir ki; terörün birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozmasına asla izin vermeyeceğiz. İç ve dış karanlık odaklar asla amacına ulaşamayacaklar.

Bir kez daha terörü lanetliyor, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.”

Editör: Pusula Gazetesi