Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" sonucunda Kastamonu'ya 30 yeni girişimci daha kazandırıldı.
KUZKA'nın 23-31 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirdiği "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"nin tamamlanmasının ardından girişimci adaylarına katılım belgeleri verildi.
70 saat olarak gerçekleştirilen eğitimde, girişimci adaylarının uygulamalı çalışmalarla hem girişimcilik özelliklerini sınamayı hem de başarılı bir iş planı oluşturmak için gerekli bileşenler hakkında bilgi ve tecrübe kazanmaları sağlandı. KOSGEB başta olmak üzere, KUZKA, TKDK, İŞKUR ve İŞGEM destekleri ile ilgili olarak kurum yetkilileri tarafından bilgiler sunulurken, girişimci adaylarının gerçekleştirecekleri girişimlerine kaynak sağlayabilecekleri kurumlarla temasa geçildi.
Eğitim sonunda Katılım Belgelerine kavuşan girişimciler, KOSGEB'e yapacakları başvurunun ardından 50 bin TL'ye kadar geri ödemesiz, 100 bin TL'ye kadar da geri ödemeli desteklerden yararlanma şansına sahip olacaklar.
Editör: Pusula Gazetesi