Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesinden gerekli bilgi yeterlilik ve donanıma sahip olarak mezun olan doktorlar Hipokrat yemini ederek diplomalarını aldılar.
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
Mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, Düzce Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Onur Özlü, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

"BUGÜNÜN MİMARLARI SİZLERSENİZ"

Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve altı yıllık eğitim sürecinde yaşamış oldukları anıların paylaşıldığı slayt gösterisiyle başlayan programın açılış konuşmasını, Tıp Fakültesi 2015-2016 Akademik Yılı Dönem Birincisi Dr. İlknur Atalay gerçekleştirdi. Zorlu ve yorucu bir tıp eğitiminin ardından mezun olmanın heyecan ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Dr. İlknur Atalay, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. Tıp Fakültesinden gerekli bilgi, yeterlilik ve donanıma sahip olarak ihtiyacı olanlara yardım elini uzatacakları için mutlu olduğunu söyleyen Dr. Atalay, "Bu süreçte büyük fedakarlıklarla yanımızda olan ailelerimiz, bu zorlu süreci kolaylaştırmak için çabalayan sevgili dekanımız, bizlere hekimlik bilgi ve becerilerini öğreten hocalarımız, insanlığa kazandırdığınız yeni doktorlarınız oldu. Bugünün mimarları sizlersiniz" dedi.

"HEKİMİN EĞİTİMİ ÖMÜR BOYU SÜRER"

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, Fakültenin kuruluşunun 24. yılında 15.sini düzenledikleri ve 74 öğrenciyi hekim olarak mezun etme heyecanını yaşadıklarını dile getirerek konuşmasına başladı. Diğer alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da önemli değişimler yaşandığını söyleyen Prof. Dr. Ataoğlu, "Bütün bu değişimlere karşın sağlık alanındaki değişim ancak fedakarlıkla sağlanır. Çünkü hekimin eğitimi ömür boyu sürer ve usta çırak ilişkisi çok önemlidir. Hekim nerede, ne zaman olursa olsun, hastaya müdahale etme bilgi ve donanımına sahip olmalı, tek başına çalışmayı ve ekip çalışmasını bilmelidir. Hocaları olarak işte bu bilinçle ilk günden itibaren öğrencilerimizin başarılı olabilmeleri için özveriyle çalıştık. Öğrencilerimize şimdiye kadar elde ettiğimiz bilgi ve becerileri aktararak onların yetişmesine ve bugüne gelmesini sağladık. Bütün hocalarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederiz" diye konuştu
Çocukların yetişmelerinde ve mezun olmalarında büyük emekleri olan aileleri de tebrik eden Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, "Genç hekimlerimiz, hekimlik en küçük bir umut ışığının değerini bilme, her şeyden önce de vermenin ve paylaşmanın mesleğidir. Hekimliğiniz boyunca tıbbi etik ve ahlaka uygun davranın. Hekimliğinizle aranıza ahlaki değerler ve ilkelerinizden başka hiçbir şey girmesine izin vermeyin" diyerek sözlerini sonlandırdı.

"HASTALARINIZ LA İLETİŞİM KURUN"

Mezun olan öğrencileri ve ailelerini kutlayarak sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, iyi hekim olmada büyük teknik bilgi ve beceriye sahip olmanın önemli olduğu kadar hasta hekim iletişiminin de önemli olduğunu vurguladı. Rektör, "İyi hekim, hastanın gözünden bence kendisiyle en iyi iletişimi kuran hekimdir. Çünkü hasta ve hasta yakınları, sizin tıbbi bilginizi değerlendiremeyebilir. Ne kadar çok iletişim, diyalog, geri bildirim sağlanabilirse ve ne kadar çok hastaya şefkat gösterilirse o kadar iyi hekim algısı oluşur" şeklinde konuştu.
Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin çok zor ve meşakkatli bir görev yürüttüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, fedakarca Üniversiteye ve Bölgeye hizmet eden, Üniversitenin başarı çıtasını her geçen gün yükselten Tıp Fakültesi akademisyenlerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

DERECEYLE BİTİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından Tıp Fakültesi dönem birincisi Dr. İlknur Atalay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu eşliğinde yaş kütüğüne ismini çakarak başarı imzasını atmış oldu.
Program, mezun olan doktorlarımıza plaket ve mezuniyet belgeleri takdimiyle devam etti. Dönem birincisi Dr. İlknur Atalay'a mezuniyet belgesi ve plaketi Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından takdim edilirken, dönem ikincisi Dr. Ezgi Ece Akbay'a plaketi ve mezuniyet belgesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin ve dönem üçüncüsü Dr. Birsen Aydın'a plaketi ve mezuniyet belgesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu tarafından takdim edildi. Dereceye giren doktorlara ayrıca Bolu Düzce Tabip Odası adına oda üyesi Doç. Dr. Hüseyin Yaman tarafından hediyeleri verildi.
Mezuniyet töreninde, 2016 yılı Acil Tıp Derneği tarafından verilen Yılın En İyi Acil Servis İntern Doktoru ödülünü kazanan Dr. Esra Arın, hediyesini Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hayati Kandiş'in elinden aldı. Sonrasında mezun olan öğrenciler, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri elinden belgelerini aldılar.
Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Tekin eşliğinde Hipokrat yeminini eden mezun doktorlar, hep birlikte keplerini havaya atarak mezun olmanın haklı gururunu yaşadı.
Tıp Fakültesi mezuniyet programı, kep atma töreni ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi