Zonguldak Belediyesi tarafından belediye yemekhanesinde personele iftar yemeği düzenlendi. Yemeğe Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, belediye meclis üyeleri, sendika başkanları, daire müdürleri ve belediye personeli katıldı. Yemekte konuşan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Ali Çapri, toplu iş sözleşmelerinin bir an önce tamamlanmasını söyledi. Ardından konuşan Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Cavit Zülfikar, &[#]8220;Aynı hamurun iki parçasıyız. Öncelikle Doğu ve Güneydoğu&[#]8217;da şehit olan askerlerimize rahmet diliyorum. Selde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet diliyorum. Bu ay İller Bankası&[#]8217;ndan yüzde 40 pay kesilecek. Ekonomik sıkıntı belediyeleri de etkiledi. Bu ay maaşları erken alıyoruz. Ama Kurban Bayramı&[#]8217;na kadar üyelerimizin alacaklarından azda olsa verilmesini istiyoruz&[#]8221; dedi.
Zonguldak Belediyesi personeli ile 8 sene sonra ilk kez iftar yemeğinde bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ise şunları kaydetti:
&[#]8220;Bu gün çok mutluyum. 8 sene sonra sizlerle ilk kez iftar yemeğinde bir aradayız. Sizlerle 8 sene beraber mesai yaptık. Bu birliktelik hizmet etme birlikteliği ve bu birliktelik hala daha sürüyor. Hizmet etme heyecanı var. Bu heyecanda sizler varsınız. Bir belediye başkanı ekibiyle var olur. Ben sizlerle var oldum. Önümüzdeki 5 seneyi de aynı şevk ve heyecanla yaşayacağımıza inanıyorum. Buna da hazırız. Göreve başladığımızdan itibaren hemen işe başladık. Ortam huzuru, iş barışı, maaşların düzenli ödenmesi ile ekonomik huzuru sağlıyoruz ve sağlayacağız. Son iki ayda maaşları erken ödedik ve ödüyoruz. Ramazan ayı mukaddes ayı. İnsanların ibadetlerini huzurlu geçirmelerini istiyoruz. Geçtiğimiz dönemlerdeki ekonomik sıkıntılar hala daha var. Tahsilatları hızlandırıp tasarruf ederek geçinir hale geldik. Çarkımızı çeviriyoruz. Önümüzdeki süreçte daha iyi olacağız. Sizler mesailere kaldınız. Hizmet için canla başla çalıştınız. Ramazan Bayramı&[#]8217;ndan itibaren mesai ücretlerini ödeyeceğiz. Toplu İş Sözleşmesi konusunda da söz veriyorum.&[#]8221;
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de yemeğe katılanlara teşekkür etti.
Editör: Pusula Gazetesi