Bağdat eski Büyükelçisi ve yeni Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı Kastamonu'nun Tosya ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Büyükelçi Faruk Kaymakçı Hotel Doğramacı'da Kaymakam Yusuf Cıbır, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Tosya Genç İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Tunca, Başkan Yardımcısı Mehmet Ünsal ve İHA Tosya muhabiri Sedat Ağacıkoğlu ile bir araya geldi.
Tosya hakkında Kaymakam Yusuf Cıbır ve Belediye Başkanı Kazım Şahin'den bilgi alan Büyükelçi Kaymakçı ayrıldıklarında Tosya'nın nüfusunun 17 bin olduğunu belirterek ilçenin çok hızlı geliştiğine dikkat çekti.
Büyükelçi Faruk Kaymakçı aldığı bilgiler sonrasında İlçe Kaymakamı Yusuf Cıbır ve Belediye Başkanı Şahin'e sürpriz bir öneri sunarak yaklaşık 2,5 ay sonra başlayacağı Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi görevinde "Brüksel'de Tosya Günleri" yapalım önerisinde bulundu. Kaymakçı'nın sınıf arkadaşı olan Tosya İHA muhabiri Sedat Ağacıkoğlu Avrupa'da Tosya'ya Kardeş Şehir bulunması ve bu yönde bir çalışma yapılmasını teklif etti.
Brüksel'de Tosya Günleri ve kardeş şehir fikrine sıcak bakan Büyükelçi Kaymakçı ve ilçe protokolü başta Tosya Pirinci olmak üzere ilçenin ticaretinin daha iyi noktalara geleceğine dikkat çekti. Tosya Genç İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Tunca, "Tosya Genç İşadamları olarak üretimin artırılarak ticaret hacmini genişletmeyi hedefliyoruz. Yapacağımız etkinlikler de bunu başaracağımıza inanıyoruz. Ürünlerimizi başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın her yerinde satmak istiyoruz. Bu da iyi bir tanıtımla olur. Brüksel'den başlayarak farklı noktalarda tanıtımlarla yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.
Yapılan istişare toplantısının ardından birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.
Editör: Pusula Gazetesi