Türk İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, yakında ERDEMİR ile toplu sözleşme pazarlığına gireceklerini ve zam oranını tüm birimlerde düzenleyecekleri anket sonucuna göre belirleyeceklerini söyledi.
Türk İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi’nin Erdemir çalışanlarına verdiği iftar yemeğine katıldı. İftar öncesi üyelere seslenen Kavlak, Erdemir ile yapacakları toplu sözleşmede zam oranını üyelerle yapacakları ankete göre belirleyeceklerini söyledi. Erdemir işçisinin geçmişte zor sınavlara tabi olduğunu ve bu sınavlardan alnının akı ile çıktığını ifade eden Kavlak, “Erdemir bugün bir dünya markası haline gelmişse, Türkiye’nin gurur kaynaklarından biri olduysa, istikrar, verimlilik, kalitede örnek gösteriliyorsa bunda Erdemir işçisinin payı büyüktür. Erdemir, bu halkın ortak zenginliğidir. Onun için biz Erdemir’de huzur istiyoruz, iş barışı istiyoruz. Üretim aksasın istemiyoruz. Erdemir’le çıkarımız ortaktır. Yakında bir sınavımız olacak. Toplu sözleşme pazarlığına gireceğiz. Ama emin olun, ne olursa olsun son sözü siz söyleyeceksiniz. Erdemir işçisi söyleyecek. Siz ‘tamam’ demeden bu iş bitmeyecek. Siz ‘bitti’ demeden bu iş bitmeyecek. İyi bir sözleşme olacak. Çünkü bu sözleşmeyi siz hazırlayacaksınız. Anket yapacağız. Tezgah tezgah, bölüm bölüm dolaşacağız, bütün arkadaşlarımızın ne istediğini dinleyeceğiz” dedi.
İSDEMİR ve KARDEMİR’de yetkili olan sendikayı eleştiren Kavlak, Ekim ayında mahkemenin vereceği kararla oralarda da yetkiyi alacaklarını savundu. Kdz. Ereğli ilçesine sendika olarak yatırım yapmaya devam ettiklerini dile getiren Kavlak, işçilere benzin istasyonu ve yeni kooperatif binası sözü verdi. Kavlak, "Size bir müjde vereceğim. Otelin yanına bir petrol istasyonu kuracağız. Bu istasyon sizin emrinizde olacak. Burada benzini, mazotu, gazı size daha ucuz olacak göreceksiniz. Bu istasyonu ülkenin en iyi istasyonu haline getireceğinizi biliyorum. Çünkü sizin neler başardığınızı gördüm. Biz Metal Koop’u beş ayrı yerde aynı zamanda kurmuştuk. Hepsine o günün şartlarında yüklü miktarda ilk sermayelerini koyduk. Büyük umutlarla yola çıktık. Tüm dünyada kooperatifçiliğin bittiği bir dönemde siz Metal Koop’u yaşattınız. Şimdi sıra bizde. Toplu sözleşme sürecinde Metal Koop’u 29 yıllığına kiralamak için teklif vereceğiz. Uzun süreli kiralama olursa size yakışır modern bir binayı yapacağız. İnşallah hem alışveriş yapacaksınız hem de çocuklarınız orada hoşça vakit geçirecek. Size helal olsun" diye konuştu.
Kavlak’ın konuşması işçilerin attığı sloganlarla sık sık kesildi. İftarın ardından işçilerle vedalaşan Kavlak, Karadeniz Ereğli ilçesinden ayrıldı.
Editör: Pusula Gazetesi