ZONGULDAK'ın Kilimli İlçesi'nde, yol kenarında yürüyen 57 yaşındaki Havva Celep ve kızı 38 yaşındaki Mürüvet Gören'in, üzerlerine kamyon devrilmesi sonucu öldüğü kazada tutuklu yargılanan kamyon sürücüsü Serkan Topal için savcı mütalaasında 15 yıl hapis talep etti.

Geçen yıl Kasım ayında meydana gelen kazada Serkan Topal'ın kullandığı maden şirketine ait 67 EH 365 plakalı demir cevheri yüklü damperli kamyon, su doldurmaya giden Havva Celep ve kızı Mürüvet Gören'in üzerine devrildi. Vinçle kaldırılmaya çalışıldığı sırada halatın kopması sonucu kamyon anne ve kızının üzerine tekrar düştü. Kamyonun altından güçlükle çıkarılan Havva Celep ve Mürüvet Gören öldü.


Olayın ardından açılan davada tutuklu sanık kamyon sürücüsü Serkan Topal, tutuksuz sanıklar şirket bakım ve onarım sorumlusu Aydoğan Aktaş ile vinç operatörü Tugay Sarıgül'ün yargılanmasına devam edildi. Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçlamasıyla 15 yıl hapis istemiyle yargılanan sanıklar ile yakınları duruşmadahazır bulundu.

Cumhuriyet Savcısı esasa ilişkin görüşünde bilirkişi raporuna göre bakım ve fenni muayenesi yapılmayan ve kullanıma elverişli olmayan kamyonla kaza yaptığı için birinci derecede asli kusurlu bulunan sürücü Serkan Topal'a, üst sınırdan 15 yıl hapis cezası verilmesini istedi. Bilirkişi raporunda, şirkette bakım ve onarım görevlisi olmasına rağmen kamyonun bakımını yaptırmayıp dikkatsiz ve tedbirsiz davrandığı gerekçesiyle kusurlu bulunan Aydoğan Aktaş'ın dacezalandırılmasını isteyen savcı, vinç halatının kopmasında kusuru olmadığı, anne ve kızının kamyon ilk devrildiğinde öldüklerinin yüksek ihtimal olduğu gerekçesiyle vinç operatörü Tugay Sarıgül için beraat kararı istedi.

Duruşma, sanık avukatlarının, savcının esasa ilişkin görüşüne karşı savunma yapmaları için ertelendi.
Editör: Pusula Gazetesi