Kırmacı Mahallesi´ne bağlı Hasan Canver, Tevfik Tetik ve İsmail Dölen Sokak sakinleri, Dergaz İşletme Müdürlüğü´ne gelerek doğalgaz çalışmalarının başlaması için hem yetkililer ile görüştüler hem de doğalgaz talep formlarını doldurdu.

Mahalle sakinleri, yaptıkları basın açıklamasında mahallenin uzun yıllardır hizmetten mahrum edildiğini vurgulayarak, yetkililerden verilen sözlerin tutulmasını istedi.

Esen ve Erinç Özdamar sokaklarına kadar doğalgazın geldiğini belirten mahalle halkı, Dergaz Ereğli İşletme Müdür Yardımcısı Ender Onur´a Hasan Canver, Tevfik Tetik, İsmail Dölen sokaklarına doğalgazın neden gelmediğini sordu.

Mahalle sakinlerinden Alper Hasçelik, " Doğalgaz gelmesi için Dergaz´a başvurduk Ereğli´de her türlü alt yapı yapılıyor ama Kemer Mahallesi her zaman mağdur ediliyor. Buna tepki göstermek için buraya geldik. Doğalgazı en kısa zamanda bekliyoruz. Bizlere söz verdiler. Ereğli´nin çöpünü kaldıracağız, doğalgaz gelecek dediler. Ama biz bunlardan faydalanamadık. Belediye Başkanımızın şehir dışında olduğunu söylediler. Geldiğinde kendisine çıkıp sıkıntımızı anlatacağız ve verilen sözlerin tutulmasını talep edeceğiz." diye konuştu.

Mahallenin en yaşlısı Müzeyyen Tutar ise, "Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık seçimden önce gelerek doğalgaz gelecek diye söz verdi. Ancak hiçbir şey gelmedi. Seçim öncesi verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz. Kemer Mahallesi üvey evlat muamelesi görüyor." dedi.

Tayfun Onay da, "Kırmacı Mahallesi´ndeki Esen ve Erinç Özdamar sokaklarına doğalgaz geldi. Ancak, Hasan Canver, Tevfik Tetik, İsmail Dölen sokaklarına doğalgaz bağlanmadı. Seçim öncesinde bizlere verilen sözler halen daha tutulmadı. Sonuçta bu mahallede yaşayanlar olarak bizler hakkımız olanı aramak için müracaat ettik. Ön kayıtlarımızı aldılar inşallah bir sonuç çıkar." şeklinde konuştu.

Ender Onur, doğalgaz çalışmalarıyla ilgili mahalle halkına bilgi verdi.

Onur, vatandaşların doğalgaz taleplerini yazılı müracaatla aldıklarını ifade ederek şu bilgileri verdi: "Eğer abonelik için 100 kişi varsa ve bu 100 kişinin 90´ı imza atıp başvuru oranını yüzde 80-90´lara çıkardıysa, biz bunu yönetime göndeririz. Bu rakam eğer 500 kişi ise 400 kişinin abonelik işlemini başlatması gerekir. Elmatepe olsun, Sarıkorkmaz olsun, değişik mahallelerden Kırmacı Mahallesi´nin üst bölümündeki vatandaşlar gibi talepler geldi. Dergaz olarak yıl öncesinde önümüzdeki yıl için programımızı belirler, malzememizi alır, çalışmamıza başlarız. Şimdi bize gelen talepleri değerlendireceğiz ve yönetime sunacağız. Yönetim onay verirse çalışmaların alt yapısını yapacağız. Ne malzemesi lazım, hangi müteahhit yapacak, bunlar belirlenir ve çalışmalar başlar. Yapım işi müteahhitlerin yeni bir organizasyonunu gerektiriyor. Kırmacı Mahallesi´nden bize talepte bulunanlar bu kış doğalgaz kullanırlar mı kullanamazlar mı o konuda net bir şey söyleyemem. Merkez onaylarsa bunu hiç olmazsa bu kış olmasa bile önümüzdeki kış kesin gaz verebiliriz. Yine de ben bu kıştan çok da umutsuz değilim. Sıkıntı çekmezsek müteahhit de iyi organize olursa olabilir. Bina sahibinin bize gelerek müracaat etmesi gerekiyor. Tapusu olan tapusunun fotokopisini, eğer tapusu yoksa da burada bina beyannamesi doldurarak işlemlerini başlatıyoruz. İmzalayan kişiler abone olmazlarsa hukuk süreci önümüzde açık olacak."

Editör: Pusula Gazetesi