Zonguldak CHP Eski Milletvekili Harun Akın ve bağımsız Kozlu Belediye Başkanı Ali bektaş&[#]8217;ı Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;ne davet etmek amacıyla Zonguldak&[#]8217;a gelen Örgütlenmeden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Eker, 27 Eylül tarihinde örgütlenmeyi tamamlayacaklarını kaydetti. Eker partinin ismi ise dilekçenin verileceği gün kamuoyuna açıklanacağını ifade etti.
Türkiye Değişim Hareketi Örgütlenmeden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve 21. Dönem Muş Milletvekili Zeki Eker, 22. Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın&[#]8217;ın kent merkezinde bulunan ofise gelerek, Akın ve beraberindeki Bağımsız Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş&[#]8217;a, harekata katılma teklifinde bulundu. 2002 yılından itibaren Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;nin lideri Mustafa Sarıgül ile birlikte hareket ettiklerini belirten Eker, &[#]8220;Sarıgül ile birlikte Türkiye&[#]8217;yi kurtaracağımıza inanarak, bu harekete başladık. Ne Ak Parti Ne CHP&[#]8217;nin alt partisiyiz. Bizim tek amacımız derdimiz, en iyi hizmeti etmektir. Bunun için de her ilde en iyi hizmeti nasıl yapabileceğimizi araştırdık. Halkla birlikte olan, halkın içerisinde olan arkadaşları seçmek istiyoruz. Gerek Harun Akın&[#]8217;ın, gerekse Ali Bektaş&[#]8217;ın hem harekete hem, halka faydası olacağına inanıyoruz. 2011 yılında biz iktidarız, Mustafa Sarıgül Başbakan olacaktır. Bu arkadaşlar bizim yanımızda yer alırsa halkın emrinde olacaklardır. Bizde halk için yanlarında olacağız. El el, kolkola, omuz omuza hareket edeceğimize inanıyorum&[#]8221; dedi.
Daha sonra konuşan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, teklife, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve arkadaşları ve halkla birlikte değerlendirerek cevap vereceğini söyledi. Bektaş, &[#]8220;Siyaset insanları mutlu etmektir. İnsanların kendi şatafatı ve rahatı için yapılmaz. Böyle bir davetten onur duydum ama ben kendim için gelen teklifi tek başıma değerlendiremem. Belediye meclis üyelerimize, komitelerimize, muhtarlara, arkadaşlarımıza ve bizi buraya seçen tüm insanlarla birlikte değerlendirmem gerekir. Her ne kadar Zeki Eker ile bazı yolları birlikte aşsak da, Kozlulara danışacağım. Bu teklife bölge halkıyla birlikte cevap vereceğiz. Bu olumsuz cevap olarak da algılanmasın. Danışıklı dövüş gibi de düşünmeyin. Bugüne kadar emir vaki oldu. Deniz Baykal gibi. Öyle istemediğimiz için zaten yollarımız ayrıldı. Deniz Baykal hep kapı kolu olmamızı istedi. Öyle olduğun müddetçe iyisin. Zaten Baykal olduğu müddetçe CHP iktidar olamaz. Baykal gitsin CHP ilk seçimde iktidar olur. Memleketini seven insanlar gereğini yapar. Atarımız bu memleket için kanını canını vermiş, ama Baykal bir koltuğunu veremiyor. Ben herkes mutlu olsun istiyorum. Onun için mutlu olabileceğimiz bir kararı yine birlikte veririz&[#]8221; dedi.
Harun Akın&[#]8217;da teklifi ciddi şekilde değerlendireceklerini ifade etti. Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;ne yapılan çağrının küçümsenecek bir çağrı olmadığını belirten Akın, &[#]8220;Siyasetin hizmet verirken yaptıklarına bakın, ne gariptir. CHP&[#]8217;De gözlerimi açtım, yeniden milletvekilliği için müracaat ediyorsun, liste dışı kalıyorsun. Duygulasal bir durum ortaya çıkıyor. Çalışıp, çabaladığın, uğruna uykusuz kaldığın partin ana muhalefetteyken istifa ediyorsun. Sabır taşı çatlıyor, partideki siyasetini noktalıyorsun. Bu dönemde, siyaseti tamamen bırakmaya hakkım olmadığı söyleniyor ve Zonguldak adına siyasete devam etme kararı alıyorsun. Evet biz bu noktalara bir kurumun başından geçmedik. Çok önemli bir holdingin varisi olarak da gelmedik. Bunları adam gibi namuslu bir şekilde çalışarak, uyumadan 3 metre TBMM&[#]8217;deki odamızda Zonguldak için emek vererek, elde ettik. Siyasette dinlenmek istediysek de bunu 24 saat bile başaramadık. Bunları bilmeyenler, 220 volttan daha büyük enerji ile çarpılacaklar. Bu değişim hareketi de bizleri görmüş ve harekete davet ediyor. Bize yapılan bir teveccüh, davettir. Bu çağrı küçümsenecek bir çağrı değildir. En ciddi şekilde bu davet değerlendirilecektir. Sendikalardan halka kadar toplumun her kesimiyle bu teklif değerlendirerek cevabımızı vereceğiz. Zonguldak siyasetine renk, heyecan katacağız. Derslerini çalışmayanlara derslerini çalıştıracağız&[#]8221; dedi.
Gazetecilerin soruları üzerine Zeki Eker, örgütlenme çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Doğu&[#]8217;da bulunan 3 ilde temsilci bulmalarına rağmen yetersiz gördüklerini ve bu illerde yeniden yapılanma çalışmaları başlattıkları kaydetti. 27 Eylül tarihinde Abdi İpekçi Spor Salonu&[#]8217;ndan başlanacak yürüyüşle hareketin siyasi partiye dönüştüreceğini söyledi. Partinin isminin belirlendiğini ve isminin dilekçeyle müracaatın yapıldığını gün kamuoyuna açıklanacağını anlatan Eker, &[#]8220;Türkiye&[#]8217;nin her yerinde örgütlenmemizi tamamlamıştık. Fakat Doğu&[#]8217;da bulunan 3 ilimizde örgütlenmenin yetersiz olduğunu gördük ve yenileşme çalışmalarına başlanıldı. Bu çalışmalarda önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanacak. Çalışmaların tamamlanmasının ardından 27 Eylül&[#]8217;de yapılacak resmi müracaatla temsilciliklerimizi il başkanlıklarına dönüştüreceğiz.Yeni partimizin imside belli. Ama dilekçe verdiğimiz gün kamuoyuna açıklayacağız. 27 Eylül&[#]8217;de saat 13.00&[#]8217;da Abdi İpekçi Spor salonundan başlayacak yürüyüşle, hareketimiz siyasi partiye dönüşecektir. Başta madenciler olmak üzere tüm Zonguldaklıları ve ülke insanını bu yürüyüşe davet ediyorum&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi