Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından geliştiren projeyle, orman köylerindeki ahşap evlerin yangından korunması amaçlanıyor.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, orman köylüleri için yeni projeler geliştirilmeye ve köylülerin desteklenmesine yönelik adımlar atılmaya devam edildiğini belirterek, özellikle orman köylerindeki ahşap evlerde eskiyen elektrik tesisatından kaynaklı yangınların önüne geçmek istediklerini ve bu kapsamda uygulamaya koydukları "Yanmaz Kablo ile Köy Evlerinin Elektrik İç Tesisatının Yenilenmesi Projesi" ile büyük maddi kayıplara yol açan köy yangınlarının önemli ölçüde azaltılmasını hedeflediklerini kaydetti.
Maddi kayıpların yanında söndürme giderleri ve yeni inşaat için kereste ihtiyacını da en aza indirmeyi amaçladıklarını ifade eden Bakan Eroğlu, proje ile ünite başına 4 bin liraya kadar yüzde 18 hibe, yüzde sıfır faiz ve 4 yılda geri ödeme şartıyla verilen kredi vasıtasıyla köy yangınlarının önemli ölçüde önüne geçilmesinin planlandığını söyledi.


"MADDİ VE MANEVİ ZİYANA SEBEP OLAN YANGINLARIN ÖNÜNE GEÇİYORUZ"


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman köylülerinin faydasına olacak ne varsa yapmak için gayret ettiklerini belirtti.
Bakan Eroğlu, şunları kaydetti: "Kastamonu bölgemizde orman köylerindeki ahşap evlerin elektrik tesisatları çok eskimiş durumda ve bu sebeple yangınlar çıkıyor. Biz de eskiyen elektrik tesisatlarını değiştirmek için böyle bir proje geliştirdik. Bunun için orman köylülerimize kredi desteği vermeye başladık. Verdiğimiz kredi için de gerek hibe gerek sıfır faiz gerekse de 4 yılda geri ödeme gibi kolaylıklar sağladık. Bu proje bittiğinde hem maddi hem de manevi ziyana sebep olan yangınların önüne geçmiş olacağız, Kastamonu'muza ve orman köylülerimize hayırlı olsun"

Editör: Pusula Gazetesi