Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri gıda denetimlerini sürdürdü.
Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, "˜Tarladan sofraya güvenli gıda' çalışmaları kapsamında vatandaşların sağlıklı, güvenilir gıda tüketmelerini amacıyla gerçekleştirdiği gıda denetimlerine devam etti.
Çalışmalarla ilgili değerlendirmede bulunan Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, "Gıda Kontrol Görevlilerimizce yapılan gıda denetimleri 2016 yılında da aralıksız olarak sürüyor. 2016 yılında günümüze kadar 1.112 gıda işletmesi denetlenmiş ve 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununa aykırı faaliyette bulunduğu tespit edilen 22 işletme hakkında idari para cezası uygulanmıştır" dedi.
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte özellikle fırın, pastane ve unlu mamuller üretim ve satışı yapan gıda işletmelerinin denetim ve kontrollerini sıklaştırdıklarını kaydeden Bayram, "Yapılan denetimlerde işletmelerin asgari, teknik ve hijyenik koşulları sağlayıp sağlamadığı, İşletme kayıt belgesi, Haşere ve kemirgen mücadele kayıtları, Çalışan personelin hijyen eğitimleri ve personel hijyeni kurallarına uyup uymadıkları, ürünlerin Son kullanma tarihleri, muhafaza koşulları, etiket ve izlenebilirlik kontrolleri yapılarak tespit edilen olumsuzluklarla ilgili gerekli idari işlemler uygulanmaya devam edecektir. En iyi denetçinin tüketicinin kendisi olduğu anlayışıyla etkin ve yeterli gıda denetimi yapılmasına katkı sağlamak için karşılaşılan olumsuzlukları Bakanlığımız Alo 174 Gıda Hattına arayarak ihbar edilmesi önem arz etmektedir" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi