Gazeteciler, Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin (KGD) geleneksel iftar programında buluştu. Önceki akşam Belediye Kültür Merkezi’ndeki Kültür Kafe’de düzenlenen iftar programına; Basın İlan Kurumu (BİK) Zonguldak Şubesi Müdürü Ali Nuhoğlu, KGD Başkanı Osman Sav ve Yönetim Kurulu üyeleri, Zonguldak Merkez ve Ereğli’den yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

SAV: “RAMAZAN’DA KAN İHTİYACININ FAZLA OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ”

KGD olarak sosyal sorumluluklarının farkında olduklarını ve gazeteciliğin sadece haber yapmaktan ibaret olmadığını belirten KGD Başkanı Osman Sav, “Geleneksel olarak her Ramazan ayında gazeteci arkadaşlarımız ile birlik ve beraberliği sağlamak için iftar programı düzenliyoruz. Bu iftar programımıza daha güzel bir anlam yüklemek için kan bağışında bulunuyoruz. Özellikle Ramazan ayında kan ihtiyacının fazla olduğunun farkındayız. Hem iftar, hem de kan bağışı ile iki türlü hayır işlemek istedik. Biz ilk başlarda bu kan bağışına katlımın az olduğunu düşünmüştük, ancak Karaelmas Gazeteciler Derneği olarak bizim yaptığımız bu etkinlik, diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek olmuş. Onlar da kan bağışı kampanyaları başlatmışlar. STK’ları da kan bağışı kampanyasına davet ediyorum. Kan, sürekli bir ihtiyaçtır. Bizler gazeteciler olarak sahada koşturuyoruz, ancak sosyal sorumluluklarımızın da farkındayız. Katılan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

İftar programının ardından KGD’nin önderliğinde gazeteciler, Şehitler Anıtı’nın önünde bulunan Kızılay Kan Merkezi’nin ait kan bağışı çadırına giderek, kan bağışında bulundu. Gazeteciler, 17 ünite kan bağışı yaptı.

NUHOĞLU: “KGD’NİN İFTARI, SIRADAN BİR İFTAR DEĞİL, KAN BAĞIŞIYLA ÇOK DAHA ANLAMLI BİR HALE GELDİ”

BİK Şube Müdürü Ali Nuhoğlu ile KGD Başkanı Osman Sav’ın da kan verdiği etkinlikte, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri İbrahim Kuzu da hazır bulundu. Kan verirken konuşan BİK Şube Müdürü Ali Nuhoğlu, “KGD’nin iftarına davet ettiği için Başkan Osman Sav’a teşekkür ediyorum. KGD’nin iftarı, sıradan bir iftar değil, kan bağışıyla çok daha anlamlı bir hale geldi. Ben de kan verdiğim için çok mutluyum. Gazeteci arkadaşlar da duyarlı davranarak, kan verdiler, onlara da teşekkür ediyorum” dedi.
KGD Başkanı Osman Sav da, iftar yemeğine katılan ve daha sonra kan veren meslektaşlarına desteklerin dolayı teşekkür etti.

Pusula Gazetesi Yayın Koordinatörü Aydın Arslanyılmaz, Yazı İşleri Müdürü Ender Yüksel ve Muhabir Cüneyt Özfidan da kan bağışına destek verdi.

Editör: Pusula Gazetesi