Zonguldak'ta kuyuya düşen köpek, gönüllü arama kurtarma ekiplerinin operasyonu ile kurtarıldı. Yaklaşık bir saat süren kurtarma operasyonunda köpek kuyudan çıkartılarak sahibine teslim edildi.
Devrek ilçesine bağlı Çaydeğirmeni beldesinde bir köpek, yaklaşık 20 metre derinliğindeki bir su kuyusuna düştü. İhbarı alan Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi (MAG-AME) ekipleri, kuyunun bulunduğu bölgeye giderek, kurtarma çalışması başlattılar. Yaklaşık bir saat süren kurtarma operasyonunda köpeği bulunduğu kuyudan çıkartan ekipler, sahibine teslim ettiler.
Başarılı bir kurtarma operasyonu yürüttüklerini ifade eden MAG-AME Zonguldak Temsilcisi Celal Çataklı, 15 kişilik gönüllü kurtarma ekibi ile su kuyusunda canlı kurtarma çalışması yaptıklarını ifade ettiler. Kırsal kesimlerde tehlike arz eden kör kuyuların önemine dikkat çeken Çataklı, “Olası vakalara önceden hazırlık yaparak, hem teorik, hem de uygulamalı tatbikatlarımızı devam ettiriyoruz. Ekibimize katılan arkadaşlarımıza uygulamalı eğitim öncesi dernek binamızda çeşitli eğitimler veriyoruz. Hazırlık sürecinin ardından uygulamalı eğitimlere geçiyoruz. Kırsal kesimlerde sıkça bulunan kör su kuyularında canlı kurtarma operasyonu yaptık. Bu tür çalışmalarımız sıklıkla devam edecek ”dedi.
Editör: Pusula Gazetesi