Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde minibüsçüler oturma eylemi yaptı.

Delihakkı-Şubaşı hattında çalışan ve uzun süredir bir başka kooperatif üyeleri ile mahkemelik olan Delihakkı-Subaşı Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Haziret Akbaş ve yaklaşık 25 araç sahibi, Ereğli Kaymakamlığı önünde oturma eylemi yaptı.

İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Niyazi Koçak, Akbaş ve araç sahiplerine, yaptıkları eylemin kanunsuz olduğunu ve bundan dolayı haklarında işlem yapılacağını söyledi.

Koçak´ a derdini anlatan Akbaş, kendi hatlarında daha önce kurulan ve idari mahkeme tarafından çalışma ruhsatları iptal edilen başka bir kooperatifin araçlarının halen çalıştığını ve yaptığı her başvurunun sonuçsuz kalması sonrasında böyle bir eylem yapma kararı aldıklarını ifade etti.

Akbaş, "Bizler kanuni olarak kurulan bir kooperatifiz. Ancak, başka bir kooperatifin kurulmasının ardından konuyu idari mahkemeye taşıdık. İdari mahkeme, kooperatife bağlı araçların çalışma ruhsatını iptal etmesine rağmen çalışmaya devam ediyorlar. Konuyu gerek Valiliğe, gerekse de kaymakamlığa bildirdim. Ancak hiçbir gelişme olmadı. Bununla beraber araçlar halen daha çalışmaya, yolcu taşımaya devam ediyor. Biz hakkımızı istiyoruz. Bu araçlar nedeniyle çalışamıyoruz. Yakında olay çıkacak. Bunun da sorumlusu biz değiliz." diye konuştu.

Niyaz Koçak, gerekeni yaptıklarını, sabah bir aracın daha trafikten men edildiğini kaydetti.

Koçak, "İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak bahsettiğiniz altı araç her sabah kontrol ediliyor. Daha bugün sabah bir araçları bağlandı. Bundan öncede üç araçları trafikten 15 gün men edildi. Yapılan kontrollerde yolcu taşıdıkları tespit edilen araçları bağlıyoruz. Ancak burada sizlerin yaptığı kanunsuz bir eylem olduğu için de hakkınızda işlem yapacağız. Şimdi sizlerden burayı olaysız bir şekilde terk etmenizi istiyorum." şeklinde konuştu.

Kooperatif üyeleri, Koçak´ın yaptığı konuşma sonrasında Kaymakamlık önünden olaysız ayrıldı.

Editör: Pusula Gazetesi