Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinin girişinde bulunan 2 köprüden birisinin Belediye Başkanı Bülent Kantarcı tarafından, “Köprü üzerinde araçların aşırı hız yapmasının ve vatandaşların hayati tehlikesinin engellenmesi” gerekçesiyle araç ve yaya trafiğe kapatılmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Köprünün kapatılması ile ilgili Başkan Kantarcı’nın gerekçesini doğru bulmadıklarını belirten vatandaşlar, “Köprünün neden kapandığını bilmiyoruz. Göstermelik olarak köprünün korkuluklarını boyuyorlar. Biz başkan olsaydık, köprünün tamamını kapatmaktansa, bir bölümünü kapatarak, çalışmalarımı yaptırırdık. Biz petrolü dışardan alan ülkeyiz. Çaycuma halkının cebine zarar... Bir köprüden geçmek için 5 dakika bekliyoruz. Çaycumalıların cebine günde 500 liradan fazla zarar anlamına geliyor. Fazla bir şey söylemeye de gerek yok, her şey ortada. Aldığımız duyumlara göre, belediye, köprü faciasından dolayı ceza yemiş, bu nedenle de Başkan Bülent Kantarcı kızmış ve köprüyü trafiğe kapatmış. Devlet yönetimi kızgınlıkla olmaz. Akıl ve mantık gerekir. Başka bir şey demiyorum. Ama olan vatandaş olarak bize oluyor” açıklamasında bulundular.

“YAPACAK BİR ŞEY YOK, BU ÇİLEYİ ÇEKİYORUZ”

2012 yılının Nisan ayında köprü çökmüş, 15 kişi yaşamını yitirmişti. Köprünün, facia sonrasında yeniden yapıldığını ve tadilatın göstermelik olduğunu belirten sürücüler ise, “Bu durum bizim için kötü oldu. İşe gidip-geliyoruz ve her gün trafik sıkıntısı yaşıyoruz. Hangi anlamda kapandığını biz de bilmiyoruz” dediler.

İşi gereği köprüyü sıklıkla kullandığını belirten bazı sürücüler de, “Yarım saat trafikte kalıyoruz. Trafik felç. Tek köprü, hem geliş, hem de gidiş olarak kullanılıyor, böyle olmuyor. Zaten Ramazan ayındayız, sıcak ayrı bir yandan, oruç ayrı bir yandan. Önündekine korna bassan, bağırıyor, öbürü ‘gitmiyorsun’ diye küfür ediyor. Burada her şeyi yaşıyoruz. Köprüdeki trafiği görüyorsunuz. Araçla geçmekte zorlanıyoruz. Başkanımız biraz kızacak bize, ama yapacak yok, zorlanıyoruz ve trafik sıkışık. Yapacak bir şey yok, bu çileyi çekiyoruz. Halkın güvenliği için kapatıldığı yönünde haberler okuduk. Araçların hızlı geldiğini ve halkın güvenliği tehlikede olduğu için tek köprünün kullanıldığını duyduk. İnanılmaz…” açıklamalarında bulundular.

“KÖPRÜ DAHA YENİ YAPILDI, NEDEN KAPATILDIĞINI DA ANLAYAMADIK”

Araç kullanmakta zorlandıklarını belirten bir sürücü ise, “Filyos’tan Çaycuma’ya gezmeye geldim. Köprüde trafik gerçekten sıkışık, zor oluyor. Araç kullanmakta zorlanıyoruz. Kapatılan köprü daha yeni yapıldı ve neden kapatıldığını da anlayamadık. Her zaman sıklıkla köprüyü kullanan birisiyim. Köprü kapandığından beri kendimi İstanbul trafiğinde zannediyorum. Artık arabayı değiştirip otomatik vitesli bir araba alacağım. Dur-kalk yapmaktan yorulduk. Köprünün neden kapatıldığı konusunda bir takım duyumlar aldık. Yani Başkan dalga geçiyor herhalde, biz de anlayamadık” şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi