TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen´in yayımladığı genelgede, kuruma bağlı Amasra, Karadon, Armutçuk, Kozlu ve Üzülmez Müessese müdürlüklerinde bayram tatili öncesinde, tatil sırasında ve sonrasında birtakım önlemler alınacağı belirtildi.
Tatil öncesinde ana havalandırma yollarının yanı sıra tali havalandırma noktalarında gerekli bakım ve onarımların gerçekleştirileceği anlatılan genelgede, şunlar kaydedildi:
´´Tahkimatsız yer bırakılmayacak. Tali havalandırma yetkili amirin bilgisi dışında kapatılmayacak. Ocaklarda gaz birikme ihmali olan yerler sürekli havalandırılacak ya da insan girmeyecek şekilde kapatılacak. İhtiyaç halinde kullanılmak üzere yeterli malzeme ve boş araba hazır bulundurulacak. Tatil süresince ocaklarda program ve işin gereği kendilerine görev verilenler çalışacaklar. Periyodik kontrol sürdürülecek, aksaklıklar yetkili amirlere bildirilecek. Çalışmalar ilgili amir ve nezaretçi gözetiminde yerine getirilecektir.´´

-TATİL SONRASI TEDBİRLER-

Tatil sonrası işçilerin ocağa girmeden önce giyimleri, kullandıkları alet edevatın kontrol edileceği anlatılan genelde, şu bilgilere yer verildi:
´´Kıyafeti uygun olmayanlar, üzerinde madene sokulması yasak şeyler bulunduranlar ocağa alınmayacaktır. İşçiler, tertip öncesi karşılaşacakları tehlikelere karşı alınacak önlemler konusunda mühendis ve nezaretçiler tarafından uyarılacak. Mühendisler ocakta metan detektörü ve maskeleri ile ocağa girecekler, hava ve gaz kontrolü yapacaklar. Gaz birikme ihtimali yerlere de girilmeyecek. Ocaklarda elektrikle ilgili cihazlar da gerekli kontrollerden geçirilmeden kullanılmayacaktır.´´
Editör: Pusula Gazetesi