KARDEMİR'den 6 yıl önce işten atılan ve fabrika girişine siyah çelenk bırakan bir grup işçi ile sendika yöneticileri tekmeli yumruklu birbirine girdi.
6 yıl önce sendikal süreç kapsamında Türk Metal sendikasına geçtikleri iddiası ile KARDEMİR'den işten çıkarılan bir grup işçi sabah saatlerinde fabrika girişinde bir araya gelerek siyah çelenk bırakmak istedi.
Emniyet birimlerinin olası bir taşkınlığa karşı yoğun güvenlik aldığı olayda işçiler adına açıklama yapan Selami Kaya, 6 yıl önce bugün işten atılan ilk işçiler olduklarını söyleyerek, "Karabük tarihinde unutulmaması gereken günler vardır. 8 Kasım 1994 Karabük Demir Çelik Fabrikalarının kapatılma kararına karşılık Karabük'te hayatın durulduğu gün, 6 Haziran 1995 Karabük'ümüzün il olduğu gündür. 18 Haziran'da bundan 6 yıl önce bir kandil sabahı Kardemir'de çalışan ve suçları sadece evine bir dilim ekmek fazla götürmek olan 400'e yakın iş akti fesh olunan emekçilerin ilk grubu olan 29 kişinin atıldığı gündür. Örgütlenme süreci içersinde tercih ettiğimiz sendikanın genel başkanı ilk 29 kişi atıldığında Karabük'te yaptığı konuşmada bırakın 29 kişiyi 3 bin kişiyi atsınlar yine bakarım diye haykırırken önündeki kürsüyü kırıyordu fakat ne acıdır ki sadece ve sadece 3 arkadaşımıza iş vererek ne kadar dürüst olduklarını kanıtlamışlardır" dedi.
Konuşmaların ardından ellerindeki siyah çelenkleri polislerin gösterdiği alana bırakmaya giden grup ile KARDEMİR girişinde bulunan Çelik İş Sendikası şube temsilcileri ile karşı karşıya geldi. Bir anda tekme ve yumrukların havada uçuştuğu kavgayı polis ekipleri güçlükle ayırdı. Kısa süreli yaşanan gerginliğin ardından 2 grup polis ekiplerince dağıtıldı.
Editör: Pusula Gazetesi