ZONGULDAK'ta Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi'ni bitiren 79 öğrenci, mezuniyet töreninde 'hipokrat yemini' ederek mesleğe ilk adımı attı.

BEÜ Tıp Fakültesi'nin 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 11'inci mezunları olan öğrenciler için, üniversitenin Farabi kampüsündeki Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde mezuniyet töreni düzenlendi. Törene, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Varım Numanoğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.



Tıp Fakültesi'ni birincilikle bitiren Damla Karan, öğrenciler adına yaptığı konuşmada eğitim sürecinde yaşadıkları sıkıntılardan bahsetti. Damla Karan, fakültedeki son yıllarında hasta bakımından çok, evrak işleriyle uğraşan, sayfalarca tetkik sonucu yazan, kan alan, pansuman yapan ve sonda takan kişiler olduklarını söyledi.

Ardından Damla Karan ile okul ikincisi Cansu Karakaya ve üçüncü Merve Çavdar'a diploma ve ödüllerini Belediye Başkanı Muharrem Akdemir verdi. Damla Karan daha sonraailesiyle birlikte okul kütüğüne isminin yazılı olduğu plaketi çaktı.

BEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu da öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarılar dileyerek tebrik etti. Daha sonramezun olan 79 öğrenciye tek tek diplomaları verildi. Öğrencilerden Onur Gebeş, diplomasını programa davetli olarak katılan Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürvekili babası Ercan Gebeş'ten aldı. Öğrenciler diplomalarını alırken, aileleri de büyük sevinç yaşadı.

Diploma törenin ardından öğrenciler,ayağa kalkarak, bir ellerini kalplerinin üzerine, diğer ellerini de yanlarındaki arkadaşlarının omuzlarına koyarak hep birlikte hipokrat yemini edip mesleğeilk adımı atmış oldu. Yeminin ardındanöğrenciler, keplerini hep birlikte havaya attı.
Editör: Pusula Gazetesi