Düzce'de Polis ve Jandarma sorumluluk bölgesinde ilk 5 ayda uyuşturucu ile etkili mücadele yapıldı. 5 aylık sürede yapılan baskınlarda 6 bin 400 gram kubar esrar, 5 bin 305 gram bonzai, 337 uyuşturucu hap ve 140 bin kaçak sigara ele geçirildi. Jandarma ve Polis Sorumluluk bölgesinde 5 ayda 62 bin 160 kişi sorgulandı.
Düzce Valiliği tarafından İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün tüm birimlerinin yaptığı ve Ocak-Mayıs 2016 dönemine kapsayan 5 aylık faaliyet bülteni yayınlandı.
POLİS 16 BİN ŞAHSI SORGULANDI
Düzce İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk sahasında suç ve suç unsurlarının ele geçirilmesi amacı ile 2016 yılı ilk beş aylık dönem içerisinde icra edilen faaliyetler sonucunda 762 kez yapılan uygulamalarda 16 bin 76 şahıs sorgulandı. Yapılan sorgulama sonucunda çeşitli suçlardan aranması bulunan 388 şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edildiği bildirildi. Ayrıca yapılan uygulamalar ve çalışmalar sonucunda 24 adet tabanca, 21 adet Av Tüfeği, 9 adet Kurusıkı, 52 adet Bıçak, 106 adet Fişek, 37 adet diğer suç unsuru malzemeler ele geçirildi.
UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE EDİLDİ
Kaçakçılık ve Uyuşturucu ile Mücadele ile etkin mücadele etmek amacıyla son beş aylık dönem içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda 126 bin 630 paket sigara, 28 adet sahte para, 405 gram kubar esrar, 1 gram toz esrar, 337 adet uyuşturucu hap, 435 gram Bonzai, 100 kilogram Kenevir tohumu ile bu operasyonlar kapsamında 7 adet tabanca ve 57 adet fişek ele geçirildi.
32 BİN 825 ARACA CEZA YAZILDI
Polis sorumluluk bölgesinde gerçekleştirilen trafik uygulamaları sonucu 67 bin 715 araç kontrol edildi. 32 bin 825 araca ve araç sürücülerine ceza uygulandı. 997 araç trafikten men edildi, alkol denetimi sonucu 172 araç sürücüsünün sürücü belgesine el konuldu.
SOKAĞA İTİLMEK İSTEMİYORUM
Düzce genelinde Sokağa İtilmek İstemiyorum Projesi kapsamında Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kamuya açık kentsel mekanlarda çocuklar başta olmak üzere bazı kişilerin, araç camı silmek ya da insanları taciz ederek para vermeye zorlamak, mendil, çiçek ve hediyelik eşya satmak gelin arabalarının önünü keserek para almak maksadıyla kendi can güvenlikleri ile trafik güvenliğini tehlikeye sokmamasına yönelik proje hazırlanarak 198 esnaf 565 vatandaş bilgilendirildi. Bilgilendirme çalışmalarına mahalle polisliği uygulaması kapsamında devam ediliyor.
POLİS SOSYAL PROJELERDE DE VAR
Ayrıca Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'nün sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Kutup Yıldızım Ol Projesi kapsamında kendini ifade edemeyecek derecede malul kişilerin 15 engelli vatandaşın parmak izleri ve yasal temsilcilerinden muvaffaka nameler alınarak işlemleri gerçekleştirildi. Kan Verelim Can Katalım Projesi kapsamında 973 vatandaş bilgilendirildi. 128 ünite kan bağışında bulunuldu. Silah Atma Düğünü Karatma Projesi kapsamında düğün töreni ve spor müsabakaları gibi çeşitli kutlama yada benzer nitelikli etkinliklerde meydana gelen silahla rastgele ateş etme olaylarının önlenmesi amacıyla 171 adet broşür dağıtıldı.
JANDARMA 46 BİN 84 ŞAHSI SORGULANDI
Düzce İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında suç ve suç unsurlarının ele geçirilmesi amacı ile 2016 yılı ilk beş aylık icra edilen faaliyetler sonucunda 460 adet önleme araması ile 253 adet Yol Emniyet ve Kontrol Devriyesi yapıldı. Yapılan denetimlerde 46 bin 84 şahsın bilgisayar sorgusu yapıldı. Yapılan sorgulamalar sonucunda 121 şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Aramalar sırasında 19 adet tabanca, 20 adet av tüfeği, 24 adet kurusıkı tabanca ve 84 adet muhtelif çapta fişek ele geçirildi.
JANDARMA UYUŞTURUCUYA GEÇİT VERMEDİ
Jandarma KOM ekipleri beş aylık dönem içerisinde yaptığı operasyonlarda, 5 bin 995 gram kubar esrar, 4 bin 870 gram Bonzai, 123 gram kenevir tohumu, 13 bin 453 paket kaçak sigara, 17 adet tabanca, 4 adet av tüfeği, 1 adet Kalaşnikov ve 1 adet Mavzer olma üzere toplam 2 adet uzun namlulu silah, 3 bin 358 adet silah imalatında kullanılan muhtelif malzeme, 722 adet muhtelif çapta fişek, 101 adet sahte Türk Lirası ele geçirildi. Kaçakçılık olaylarına karışan 113 şüpheliden 11'i sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu.
1 MİLYON 754 BİN 224 TL CEZA KESİLDİ
Düzce İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri tarafından 35 bin 627 araç kontrol edildi. 6 bin 339 araca ve araç sürücüsüne toplam 1 milyon 754 bin 224 TL ceza uygulandı ve 744 araç trafikten men edildi. Alkol denetim ve kontrolü sonucunda 21 adet sürücü belgesine el konuldu.
SİLAH ATMA DÜĞÜNÜMÜ KARARTMA
Yine Düzce İl Jandarma Komutanlığı'nın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Düzce ili genelinde düzenlenen düğün töreni ve spor müsabakaları gibi çeşitli kutlama ya da benzer nitelikli etkinliklerde meydana gelen silahla rastgele ateş etme olaylarının önlenmesi, vatandaşlarımızın ölümlerine ve yaralanmalarına engel olunması maksadıyla "Silah Atma Düğünü Karartma" projesi hazırlandı ve uygulanmasına başlandı.
Proje kapsamında, İl Müftülüğü tarafından şehir merkezleri, kasaba ve köylerde bulunan camilerde silahla ateş etme ve buna bağlı olarak kazaen yaralama ve öldürme olaylarının önlenmesine yönelik vaaz verildi. Konunun önemine vurgu yapılması maksadıyla hazırlanan 10 bin adet afiş ve el ilanı vatandaşların kolayca görebileceği kahvehaneler ile kamu binalarına asıldı. Hazırlanan afişler şehir içi hatlarında çalışan otobüslere de asıldı.
Editör: Pusula Gazetesi