Bolu Valisi Aydın Baruş ve eşi Nagihan şehit gazi aileleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.
Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu merkez ve ilçelerden gelen şehit aileleri ve gaziler ile İzzet Baysal Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Otelinde iftar yemeğinde bir araya geldi. Katılımın oldukça yoğun olduğu iftar yemeğine Vali Baruş ve eşi Nagihan Baruş, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Hüseyin Aziz Çetinkaya, Belediye Başkan Vekili Ekrem Çetinkaya, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Türker Yıldız, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bestami Erkoç, daire müdürleri ile Bolu Merkez ve ilçelerden gelen şehit aileleri, gaziler ve koruyucu aileler katıldı.
İftar öncesinde eşi Nagihan Baruş ile birlikte davetlilerin bulunduğu tüm masaları dolaşan Vali Baruş, ailelerle sohbet etti. İl Müftülüğü'ne bağlı din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve ilahiler okunmasının ardından Bolu Valisi Aydın Baruş ve davetliler oruçlarını açtı.
İftar sonrası şehit ve gazi ailelerine seslenen Vali Baruş, "Ben tekrar bu iftar yemeği için uzaktan yakından gelerek bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Allah milletimizi böldürtmesin. Son 1 yılda 3 tane şehidimizi bu memleketin bütünlüğü uğruna toprağa verdik. Tabi öncesinde verdiğimiz şehitlerimiz de var. Son 1 yılda Ziya şehidimizi Göynük'ten, Yaşar şehidimizi Dörtdivan'dan, Yıldırım şehidimizi Kıbrıscık'tan ve son olarak da babası Bolu'da yaşayan Şerife kardeşimizi Mardin'de şehit verdik. Belki bu şehitler zinciri devam edecek ama bu ülke hiçbir zaman hainlere yar olmayacak" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi