Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile yapılan koordinasyon toplantısı ile ilgili olarak ayrıntılı bilgiler verdi. Yemenici, "Bakanımız öncelikle bakanlık bünyesinde bir Düzce ekibi kurdu. Düzce'nin tüm problemleriyle ilgili ayrı bir masa oluşturdu" dedi.
"Bundan sonra her hafta ve her ay o koordinasyon içerisinde düzenli toplantılar yaparak projeler ne aşamada, nerelerde takılmış onlara bakarak kısa sürede çözüme ulaştırmak istiyoruz" şeklinde açıklama yapan Belediye Başkanı Yemenici, "Kabinede temsil edilmek çok önemli bir şey. İşleri bundan böyle daha hızlı bir şekilde neticeye vardırmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, konu başlıkları halinde koordinasyon toplantısında ele alınan gündem maddeleriyle ilgili olarak şu açıklamaları yaptı; "Tarihi Ceneviz kalesinin inşallah bu yıl içerisinde ihalesini yapacağız. Bakanımız o şekilde söylediler. Sağ olsunlar o konuyla yakından ilgilendiler. OSB ile ilgili olarak oradaki güvenlik koridorunun daraltılmasıyla ilgili bir talebimiz oldu. Hukuksal sürecin dışında hiçbir problem yok. OSB kurmak kolay bir iş değil. Bütün OSB'ler 5 yıl 10 yıl sürüyor. 15 yıl süren OSB'ler olmuş. Biz de en kısa zamanda tamamlamaya çalışıyoruz. Limanın taşınması ve yatay mahmuzların yapılması çok büyük bir projeydi, hamd olsun Bakanlar Kurulu'nda bir bakanımızın olması bize bu konularda netice almak için daha farklı bir umut veriyor. Deniz dibi haritaları ve benzeri teknik çalışmalar şu anda devam ediyor. Bizim zaten hedefimiz 2017'nin yatırım programına koydurtabilmekti, o da İnşallah neticeye ulaşacak. Fakülteyle ilgili inşallah güzel gelişmeler olacak. Vatandaşlarımız bu konularda dedikodulara kulak asmamalı. İnşallah bu konularda çok güzel gelişmeler oluyor, olacakta. Vatandaşlarımız şundan emin olsunlar ki biz bu konuların sürekli takipçisiyiz. Bunlarla yatıp bunlarla kalkıyoruz. Bu konularda inşallah yakında açıklama yapacağımız çok güzel gelişmeler olacak, bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın."
Editör: Pusula Gazetesi