Düzce Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜ-TÖMER), yabancı uyruklu öğrencilere yönelik Türkçe kursları düzenliyor ve kültürler arası ilişkileri geliştirmek amacıyla bu öğrencilerin Türk kültürünü öğrenmesi için birçok çalışma yürütüyor.
Merkezin, yaptığı Okuma-Konuşma-Yazma-Dinleme aktivitelerinin yanında her kurun sonunda gerçekleştirdiği gezi programlarıyla Ülkemizi tanıtmaya devam ediyor. Bu kapsamda Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezimiz öğrencilerine, Eskişehir'in doğal güzelliklerini ve turistik yerlerini gezdirerek üniversite kenti olarak tanımlanan bu tarihi şehri tanıma fırsatı sundu. Öğrenciler, şehrin Odunpazarı ve Atlıhan gibi tarihi bölgelerini, Sazova'da bulunan Masal Şatosu'nu ve Antik Gemi'yi ziyaret etti. Sonrasında, yapılan çevre düzenlemeleriyle Eskişehir'e ayrı bir güzellik katan Porsuk çayı ve çevresini gezen öğrenciler, Adalar olarak adlandırılan bölgede keyifli vakit geçirdiler.
Eskişehir"˜in tarihi ve kültürel dokusunu çok beğendiklerini belirten öğrenciler DÜ-TÖMER'in düzenlediği programdan çok memnun kaldıklarını ifade ettiler.
Editör: Pusula Gazetesi