Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi, ağız ve diş sağlığı eğitimi ve tedavisi amacıyla sadece yetişkin hastalara değil, çocuklara da başarıyla hizmet veriyor. Kliniklerde, çocukların ağız, çene ve yüz bölgesinde görülen her türlü hastalık için detaylı radyolojik teşhisi ve tedavileri yapılabiliyor.

DURMUŞLAR: “KLİNİĞİMİZDE UYGULANAN TEDAVİLERİN BAŞINDA KORUYUCU TEDAVİLER GELİYOR”

Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği) Anabilim Dalı Başkanı Yrd.Doç.Dr. Simge Durmuşlar, yaptığı açıklamada, “Kliniğimizde uygulanan tedavilerin başında koruyucu tedaviler gelmektedir. Koruyucu tedaviler, diş çürüğü ve dişeti hastalıklarının oluşmasını önleyen işlemlerdir. Özellikle topikal flor uygulaması diş yapısını güçlendirerek, çürük oluşumunu veya başlangıç çürüklerinin ilerlemesini engellemek amacıyla uygulanmaktadır. Ayrıca, diş dolguları çocuklarda hem süt dişlerine, hem de daimi dişlere uygulanmaktadır. Klinik ortamda kooperasyon sağlayamadığımız veya sistemik sağlık durumu klinik şartlarda tedavi olmaya uygun olmayan çocuklarımızı sedasyon işlemi ile tedavi edebiliyoruz. Sedasyon işlemi için anestezi uzmanımızla birlikte ekip halinde çalışıyoruz” dedi.

KOÇAK: “EBEVEYNLERİN ÇOCUKLARINI GÜVENLİ TEDAVİ ETTİREBİLECEĞİ BİR MERKEZ HALİNE GELDİK”

Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç. Dr. M. Murat Koçak ise, çocuklarda ağız sağlığının önemini vurgulayarak,“Ağız ve diş sağlığı konusunda toplumsal bilinç kazanılması için çocuklarda erken yaşlarda diş hekimi korkusunun gelişmemesi önemlidir. Bu amaç doğrultusunda merkezimizde faaliyet gösteren ve sadece Zonguldak değil, başta Karabük ve Bartın olmak üzere çevre illerden yoğun olarak hasta kabulü yapan Çocuk Diş Hekimliği Kliniğimiz çocukların ilgisi çekecek özel donamınlar ve diş ünitleri ile tefriş edilmiştir. Deneyimli hekim kadromuz uzmanlaştığı bu alanda koruyucu diş hekimliği uygulamaları başta olmak üzere tüm güncel tedavileri uygulamaktadır. 2015 yılında Çocuk Diş Hekimliği Kliniğimize yaklaşık 11 bin hasta müracaat etmiştir. Bu koruyucu yaklaşım sonucunda 10 bin 700 adet dolgu yapılmış ve koruyucu flor uygulamaları 2 bin 600 hastamıza uygulanmıştır. Çocuk Diş Hekimliği Kliniğimiz tüm ebeveynlerin çocuklarını güvenli tedavi ettirebileceği birmerkez haline gelmiştir” diye konuştu.

ÖZER: “KLİNİĞİMİZ, ZONGULDAK VE BÖLGEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANIM OLDU”

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de, “İbn-i Sina Kampüsümüz, bölgemiz için önemli bir sağlık üssü konumuna gelmiştir. Bu kampüste faaliyet gösteren Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi, toplum sağlığının önemli bir parçası olan ağız ve diş sağlığı konusunda yapılan yatırımlar sayesinde bölgemizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak seviyeye ulaşmıştır. Bireylerin ağız sağlığı konusunda erken yaştaki kazanımları tüm hayatlarına yansımaktadır. Bu kapsamda her geçen gün artan deneyimi ve teknolojik alt yapısı sayesinde merkezimiz bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Diş Hekimliği Kliniği Zonguldak ili ve bölgemiz için önemli bir kazanım olmuştur. Bu hizmetin sağlanması ve devamı için özverili gayretlerinden dolayı emeği geçen tüm hekimlerimizi kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Editör: Pusula Gazetesi