2009 -2010 Eğitim Öğretim Yılı nedeniyle düzenlenen kutlama programına CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Binbaşı Ramazan Çalışkan, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Halil İşler, Daire Amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Düzenlenen kutlama programında Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Cumhuriyet Bulvarından düzenlenen programın sona ermesinden sonra Karşı Yaka 100. Yıl İlköğretim Okulunda düzenlenen etkinliklere geçildi. Davetlilere hitaben konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, &[#]8220;Her ilköğretim haftasında öğretmenlerimiz öğrencileri ile buluşmanın, çocuklarımız okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşarken, onların anne ve babaları da en az onlar kadar sevinç ve heyecan içindedirler. İlköğretim Haftasının tüm milletimize hayırlı uğrulu olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.
Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner ise,&[#]8221;Başarıya ulaşmak, öğretmen, veli ve öğrenci ilişkisini sağlamlaştırmakla mümkün olur. Öğretmen, sınıftaki çocukların tek tip olmadığını unutmamalı. Velilerin okul yönetimine ve öğretmenlere her konuda yardımcı olmalarını tavsiye ediyorum. Yeni eğitim-öğretim yılının memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi