Valiler Kararnamesiyle Derince Kaymakamlığı'ndan Kastamonu Valiliğine atanan Mesut Yıldırım göreve başladı.
İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Valiler Kararnamesi'yle Kocaeli'nin Derince ilçesi Kaymakamlığı görevinden Kastamonu'ya Vali olarak atanan Mesut Yıldırım, hükümet konağı önünde düzenlenen törende kendisini karşılayanlarla selamlaştı. Kendisini karşılayan valilik personelini selamlayan Vali Yıldırım, "Osmanlı Devleti'nin eyalet merkezi, evliyalar diyarı Kastamonu'da olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Belki şu an için fiziki ortamın yetersizliğinden dolayı tam olarak görüşemesek de zaman içerisinde tüm erkanımızla tek tek oturup hasbihal edeceğiz. El ele vererek Kastamonu için bir şeyler yapmanın, hizmet üretmenin keyfini süreceğiz. Bu hazzı inşallah hep beraber yaşayacağız" dedi.
Yeni görevi için heyecanlı olduğunu söyleyen Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, "Bizim birincil görevimiz Kastamonu'nun huzurunu ve mutluluğunu tesis etmektir. Bu uğurda gece gündüz demeden her türlü fedakarlığı yağmaya hazırız. Başarı bireysel değil ekip çalışması ile ortaya çıkar. Benim tek başıma yapabileceğim şeyler sınırlı kalır. Birbirine inanan, birbirine güvenen ve birbirinin itimadını kazanmış ekip ile çözülemeyecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bundan sonra Kastamonulu vatandaşlarımıza daha iyi koşullarda sivil toplum kuruluşlarının da desteği ve sadece merkezi yönetimimiz değil yerel yönetimimiz ile birlikte hizmet üretmenin gayreti içerisinde olmalıyız. Bu çalışma doğrultusunda daha güzel bir Kastamonu bizi bekliyor diye düşünüyorum" diye konuştu.
Yıldırım ayrıca Mardin Midyat'ta şehit olan ve önceki gün Kastamonu'nun Araç ilçesinde toprağa verilen polis memuru Şerife Özden Kalmış'ın acısını derinden hissettiklerini de dile getirerek şehide Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi.
Editör: Pusula Gazetesi