Karabük'ün Safranbolu ilçesi Harmanlar bölgesinde hizmete girecek olan Harmanlar Mescidi'nin temeli atıldı.
Karabük'ün Safranbolu ilçesi Harmanlar Mevkiine hayırsever bir vatandaş tarafından yer tahsisinin yapılmasının ardından mescidin temel atma töreni yoğun katılımla gerçekleşti. Temel atma törenine, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İlçe Müftüsü Hasan Güneş, yer tahsisi yapan hayırsever Hasan Mert ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.
Törende konuşan Safranbolu İlçe Müftüsü Hasan Güneş, hayırsever Hasan Mert'e teşekkür ederek, "Buranın mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfında olup inşası derneğimiz tarafından yaptırılacaktır. Buranın maliyetinin de çok fazla olmayacağını söyleyebiliriz. Kısaca bu caminin yapımında tüm mahalle sakinlerine görevler düşüyor. Herkes elini taşın altına koymalı diye düşünüyorum. Yeniden camimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
Müftü Güneş'in ardından konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, mahallelinin uzun zamandan beri mescit arzusu olduğunu dile getirerek bu arzuyu gerçekleştirmekte yardımcı olan hayırsever Hasan Mert'e teşekkür ettiğini, mescidin Kurban Bayramı öncesi bitirilmesi konusunda yüklenici firmadan söz aldığını söyledi.
Törende son olarak konuşan Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, camilerin güzelliklerin iyiliklerin kaynağı yapılması gerektiğini vurgulayarak "Çok güzel ve şirin bir mahalledeyiz. Vatandaşlarımız burada balkonuna çıktığında camiyi görünce bu dünyanın fani olduğunu, bir gün herkese sıranın geleceğini, bu dünyada ne yaparsan öbür tarafa onu götüreceğini hatırlaması lazım. Camii 100 kişilik ise onu 120 kişi ile doldurmak lazım. Çocuklarımızın ayaklarını camilere alıştırmak lazım" diye konuştu.
Ayrıca cami imamlarına da bir hatırlatma yapan Kaymakam Bulacak, "Haftada en az bir gün, sohbetlerin edildiği, Kur'an okunduğu, mukabelelerin yapıldığı programlar hazırlamanız gerekir. Yani Caminin gerçek değerini vermemiz lazım. Ben bu mescidin bunu başarabileceği kanaatindeyim. Hayırsever büyüğümüze ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor, şimdiden hayırlara vesile olsun" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından dualarla kurban kesilerek mescidin temeli atıldı.
Editör: Pusula Gazetesi