Yılmaz, yaptığı açıklamada, ilköğretime başlayacak bir öğrencinin asgari giderinin 400-450 lira, ortaöğretimde ise 700 lira olacağını savundu.
Türkiye´de sadece işsiz insanlar değil, işi olanların da maddi açıdan çok zorlandığını iddia eden Yılmaz, şöyle konuştu:
´´Okulların eğitim-öğretime başladığı bugünlerde, eylül ayı emekliler ve işsizler açısından yıkım ayı olacak. Ülkemizde rantiye dediğimiz, devletin mükelleflerden topladığı verginin yüzde 100´ü iç ve dış borca gidiyor. Mükelleflerden alınan, bizler ve çalışanlardan kesilen verginin artık rantiyeye değil çalışan, çalışmayan, işsiz ve yoksullara dağıtılması konusunda hükümet irade göstermeli.
Milli Eğitim Bakanlığı´nın yönetmeliğine göre, okullarda aile birliklerine kıyafet değişimi yetkisi verildi. Elbette kıyafetin tek tip olmasından öte serbestliğinden yanayız. Ülke genelinde birçok okul kıyafet değiştirdi. Kıyafetlerin sık değiştirilmesine karşıyız.´´
Yılmaz, ders kitaplarının ücretsiz dağıtılmasının değil, niteliğinin önemli olduğunu belirterek, ´´Komisyonlarda ticarileşmiş ilişkilerden öte bakanlıkta uzman olmuş öğretmenlerin kitapları yazmalı. Bunlar en azından 5 yıl kullanılabilecek ciltlenmiş kitaplar olmalı. Almanya´dan zengin miyiz? Orada, öğretim sonunda kitaplar bir öncekilere teslim ediliyor. Bu uygulama bizde de yapılabilir´´ dedi.
Editör: Pusula Gazetesi