Türkiye İş Kurumu tarafından desteklenen ve Düzce Meslek Yüksekokulu ile Maksimum Yaşam Derneği işbirliğiyle yürütülen özel gereksinimli bireylere meslek edindirme amaçlı "Çalışmak İsteyene Engel Yok" adlı projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Düzce Meslek Yüksekokulu Tekstil Bölümü'nde derslere başlayan engelli 10 gence, Halk Eğitim Merkezi tarafından düz dikiş makinecilik belgesi verilmesi planlanan projenin tanıtım toplantısına; Vali Yardımcısı Salih Karabulut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayhan Şamandar, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Lokman Ceylan, Maksimum Yaşam Derneği Başkanı Adnan Kırca ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İlhan Çetin, Düzce Meslek Yüksekokulu Tekstil Bölümü Öğr. Gör . Çiğdem Dursun Çalışan, Öğr. Gör. Dr. Filiz Dursun ve Öğr. Gör. Gülden Abanoz, sektör temsilcileri, engelli öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Maksimum Yaşam Derneği Başkanı Adnan Kırca, son yıllarda engelli bireylerin istihdamına yönelik çalışmalar yapıldığını belirterek "Çalışmak İsteyene Engel Yok" projesinin en anlamlı projelerden birisi olduğunu ifade etti. Engelli bireylerin yüzlerindeki tebessüm karşısında son derece mutlu olduklarını söyleyen Adnan Kırca, kalıcı ve sürdürülebilir çözümler üreterek böylesine hassas bir projenin gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Prof. Dr. İlhan Genç, projeye destek vermekten dolayı mutlu olduklarını ifade ederek engelli bireylerin üretime katkıda bulunması ve üretici haline gelmesinde eğitimin önemini vurguladı.
Düzce Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayhan Şamandar, proje ile ilgili bilgiler vererek engelli bireylerin üretime katılmasının önemi üzerinde durdu.
Vali Yardımcısı Salih Karabulut ise eğitimin her alanda kalkınmanın lokomotifi olduğunu ifade ederek engellilerin hayatını kolaylaştırmak için düzenlemeler yapıldığını sözlerine ekledi.
Editör: Pusula Gazetesi