Bülent Ecevit Üniversitesi senatosu gerçekleştirdiği toplantıda önemli bir karara imza attı. Karara göre son yıllarda Üniversite tarafından fahri doktora tevcih edilen kişilerin adları üniversitenin çeşitli birimlerinde bulunan salon ve dersliklere verildi.
Bülent Ecevit Üniversitesi senatosunun aldığı karara göre İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde ekonomist yazar Alev Alatlı'nın, Fen-Edebiyat Fakültesi'nde, şair, yazar ve düşün insanı Ebubekir Eroğlu'nun, Devlet Konservatuarı'nda, Ney Sanatçısı Kudsi Ergüner'in, Devlet Konservatuvarında, Ney Sanatçısı Ömer Faruk Tekbilek'in, Mühendislik Fakültesinde Sadettin Ökten'in, Güzel Sanatlar Fakültesnde, Hasan Aycın'ın ismi yaşatılacak.
'ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ ROL MODELLERİN İSMİNİ VERDİK'
İsim vermenin bir vefa göstergesi olduğunu belirten BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer: "Bilimsel, sanatsal ve kültürel çalışmalarda bizler ve öğrencilerimiz için rol model olan 'bize ait' şahsiyetlerin bilinmesi tanıtılması çok önemlidir. Bilindiği gibi Üniversite olarak ülkemizde kendi değerleriyle barışık, yerele saygılı ve evrensel düşünebilen, alanında eserler ortaya koymuş, düşünce üretmiş kişilere fahri doktora vermeyi bir görev ve sorumluluk olarak görüyor ona göre hareket ediyoruz. Üniversite olarak istedik ki fahri doktora payesi verdiğimiz kişilerin Üniversitemizce anılması bir fahri doktora programı ile sınırlı kalmasın ve senatomuzda alınan kararla son yıllarda fahri doktora verilen değerlerimizin isimleri bundan böyle üniversitemizde özellikle öğrencilerimiz tarafından kullanılan dersliklerde yaşatılsın. Bu vesileyle Üniversitemizde fahri doktora tevcih edilen Sayın Alev Alatlı'ya, Sayın Ebubekir Eroğlu'na, Sayın Kudsi Ergüner'e, Sayın Ömer Faruk Tekbilek'e, Sayın Sadettin Ökten'e, Sayın Hasan Aycın'a ve Sayın Şaban Teoman Duralı'ya tekrar şükranlarımı sunuyor, isimlerinin üniversitemizde en iyi şekilde temsil edileceğini belirtmek istiyorum." dedi.
Editör: Pusula Gazetesi