Alaplı Anadolu Lisesi 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının sona ermesinin ardından okuldan mezun olan öğrencilerine coşkulu bir mezuniyet töreni düzenledi.
Mezuniyet programını çerçevesinde 2015-2016 yılı Alaplı Anadolu Lisesi'nden mezun olan toplam 73 öğrenci müzik eşliğinde sahneye davet edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte açılış konuşmasını yapan Alaplı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Cevat Çevik şunları söyledi;
" Değerli Meslektaşlarım, Sevgili Öğrenciler, Kıymetli Velilerimiz; Bu mutlu ve gururlu günde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli dostlarıma, velilere ve öğrencilerime şükranlarımı sunarım. Yıl boyunca büyük özveriyle çalışan müdür yardımcılarıma, çok değerli öğretmenlerime, personelime, okul aile birliği başkan ve üyelerine teşekkürlerimi borç bilirim. 2015-2016 öğretim yılının sonlarına geldiğimiz şu günlerde, her öğrencimizde, öğrencisi olan her evde; anne, babalarda heyecanlı ve tatlı bir telaş olduğunu görebilmekteyiz. Ama burada bulunan siz değerli velilerin telaşı ve heyecanı daha başka ve daha anlamlı. Çünkü sizler Alaplı Anadolu Lisesi'nden mezun olacak 73 mümtaz öğrencinin velilersiniz. Sevgili Öğrenciler; Başarı birden çok faktöre bağlı olarak ulaşabilen bir olgudur. Başarıyı ulaşmada; sorumluluk duyma, planlı çalışma, ulaşabilir hedeflere sahip olma ve kararlı olma zorunluluğu vardır. Bu faktörlerin tamamı vazgeçilmez öneme sahiptir ve ancak hepsi bir arada olduğunda başarı kaçınılmazdır. Sizler kendine güvenerek çalışıp bu okuldan başarıyı mezun olma hakkına sahip oldunuz. Her düşünceyi, her öneriyi evetleyen değil sorgulayan bireyler olun. Değerli Meslektaşlarım; Bugün sınıflarımızda sizlerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanmayı bekleyen öğrenciler, yarın ülkemizi daha iyi seviyelere çıkarabilmek için bayrağı hepimizden teslim alacaklar. Unutmayalım ki eğitim iyi yetişmiş eğitimcilerle yürür. Elimizdeki cevheri gerektiği gibi işleyerek verdiğimiz emeklerin asla boşa gitmeyeceğini düşünmeliyiz. Bugün önümüzde duran bu 73 gencimiz işlediğimiz cevherler olarak hayata atılacak yarınlarımızı oluşturacaklardır. Değerli Veliler; Çocuklarımızın bu mutlu gününde onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Bu okulda gösterdikleri disiplinli, ahlaklı ve başarılı duruşlarını ileride de göstereceklerdir."dedi.
Tören çerçevesinde, okulun il ve ilçe çapında dereceye giren öğrencilere plaket, yarışma ve etkinliklerde başarılı olmuş öğrencilere başarı belgeleri verildi. Okulun dönem birincisi kütüğe plaket çaktı ve bir konuşma yaptı.
Okulun yeni mezunları önümüzdeki yıl mezun olacak öğrencilere eğitimdeki devamlılığı sembolize eden bayrak ve flama tesliminde bulunuldu. Okulun halk oyunları gurubu kısa bir halkoyunu gösterisi yaptı. Mezun olan 73 öğrencilere başarı belgeleri ve mezuniyet belgeleri protokol üyeleri ve öğretmenleri tarafından teslim edildi. Ardından öğrenciler kepleri çıkartarak geleceğe fırlattı ve mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadı.
Törene Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, AK Parti ilçe Başkanı Mustafa Yavuz, Ticaret Odası Başkanı Recep Ocak, Yurtkur Müdürü Erhan Yavaş, sivil toplum örgütleri, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda davetli katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi