Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yaz kararnamesine göre Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Niğde Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. Aydın Söke Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür ise Bartın Cumhuriyet Başsavcısı oldu.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yaz kararnamesi açıklandı. 3 bine yakın hakim ve savcıyı kapsayan kararnamede bazı illerin Başsavcılık makamlarında da değişikliklere gidildi. Kararnameye göre Aydın Söke Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür Bartın'ın yeni Cumhuriyet Başsavcısı olurken, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş de Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirildi.
Bartın Cumhuriyet Savcılığına atanan Yıldırım Özgür'ün biyografisi ise şöyle; "1970 Afyon doğumlu. Başsavcı Özgür, ilk, orta ve lise öğrenimi Afyon"da tamamlayarak 1991 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi"nden mezun oldu. Mesleki kariyerine ilk olarak Konya Höyük"te Cumhuriyet Savcısı olarak başlayan Özgür, sırasıyla Samsun/Ladik, Şanlıurfa/Hilvan, İzmir/Kemalpaşa ve Bursa"da görev yaptı. 2014 yaz kararnamesi ile 6. görev yeri olarak Söke'ye atandı. 2016 yaz kararnamesi ile Bartın Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Özgür, evli ve 3 çocuk babası."
Editör: Pusula Gazetesi