Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki Ceneviz Kale Plajı, bu yıl da 'Mavi Bayrak' almaya hak kazandı.
Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı'nın 1997 yılından itibaren 8 yıl mavi bayrak verdiği Akçakoca'daki Ceneviz Kale Plajı, bu yıl 9'uncu kez mavi bayrak almaya hak kazandı. Tarihi Ceneviz Kalesi'nin yanında doğanın tüm renklerini yansıtan ıhlamur, kestane, gürgen ağaçlarıyla çevrili plajda mavi bayrak asma töreni düzenlendi.
Akçakoca Belediyesi tarafından işletilen plajdaki törene Kaymakam Mehmet Özer, Belediye Başkanı Cüneyt Yeminici, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto katıldı. Törende söz alan Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, "Akçakoca'da plajlarda güvenliğin artırılması nedeniyle boğulmaların azaldı. Bu yeter mi yetmez, daha fazla güvenlik ve boğulmaların önüne geçmeliyiz. Ayrıca Akçakoca iki büyük şehrin arasında olmasıyla yaz aylarında daha fazla turisti ağırlıyor. Yapılan tanıtımlar neticesinde turist sayısı her geçen yıl artıyor" dedi.
Akçakoca'da mavi bayrağın önemine değinen Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ise, "Özellikle bu yaz döneminde emniyet tedbirlerinin artırıldı. Akçakoca 1952 yılından beri turizm ilçesi olma yolunda sürekli çalışıyoruz. Akçakoca tanıtımlarında büyük çalışmalar yaptık ve başardığımıza inanıyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, temiz plaj anlamını taşıyan mavi bayrak plajdaki direğe asıldı.
Editör: Pusula Gazetesi