Zonguldak´ta yaşayan Cihan ve Hayriye Köktürk çifti bir süre önce aldıkları doblo modeli aracın arka camını dev Türk bayrağı ile kaplattı. Baba Cihan Köktürk, Türk bayrağı üzerine 1999/1 tertip olarak askere giden ve Van´ın Gürpınar ilçesinde teröristlerle girdiği mücadelede şehit olan çocuğunun askerlik resimlerini ve ismini bastırdı. Çocuklarıyla her zaman gurur duyduklarını anlatan Köktürk, "Oğlumuz, hem ahirette hem bu dünyada kavuşabileceği en büyük makam olan şehitliğe kavuştu. Oğlumuzu çok
özlüyoruz. Unutmamız mümkün olmuyor. Kendisiyle her zaman gurur duyduk. Asla unutmayacağız" dedi.


ÇATIŞMADA ŞEHİT DÜŞTÜ
Rıfat Köktürk, 4 Eylül 1999 tarihinde Van Gürpınar İlçe Jandarma Komando Bölük Komutanlığı tarafından Gürpınar ilçesi kırsalındaki Oğuldamı Kromderesi mevkiinde gerçekleştirilen operasyonda, PKK terör örgütü üyeleri ile çıkan çatışmada kahramanca çarpışırken şehit oldu. Şehit Jandarma Onbaşı Rıfat Köktürk, 6 Eylül 1999 tarihinde Zonguldak´ta yapılan askeri törenle Zonguldak şehitliğine defnedildi.
Şehit Rıfat Köktürk´ün adı, 3 Mayıs 2006 tarih ve 2102 sayılı valilik oluru ile Beycuma İlköğretim Okulu´na verilerek yaşatılıyor.

Editör: Pusula Gazetesi