Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, çevre kirliliğini öneleme çalışmaları kapsamında denetimlerin sürdüğünü açıkladı.
Bartın'da çevre kirliliğini en aza indirmek için mücadele ettiklerini ifade eden Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, "Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak hava kirliliğinin önlenmesi için kış sezonunda hemen hemen her gün konutlarda ve katı yakıt satışı yapılan işyerlerinde katı yakıtların uygunluğu, konutlarda ilk yakma saatlerine uyulup/uyulmadığı konusunda denetimler yapılmıştır. Yapılan denetimlerde mevzuata uygun olmayan kömür satışı yapan, ısınma amaçlı kullanan veya ilk yakma saatlerine uymayanlara olmak üzere toplamda 11 bin 56 TL idari para cezası uygulanmıştır. Hava emisyonu konulu çevre iznine tabi bir tesise izin almadan faaliyetine başladığı için 42 bin 232 TL, Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan bir adet araç sahibine de 963 TL idari para cezası uygulanmıştır. İlimizdeki su kirliliğini önlemek amacıyla inşaatına başlanan ve proje bedeli yaklaşık 16.908.081 Euro olan ve İhale süreci Bakanlığımız tarafından takip edilen "İnkumu Ön Arıtma Derin Deniz Deşarjı ve Bartın Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 85 i IPA, yüzde 6 sı Bakanlığımız geri kalan yüzde 9'u da Bartın Belediyesi tarafından karşılanmaktadır. Yine her yıl olduğu gibi 2015 yılı içerisinde de çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla Belediyelere ve İl Özel İdaresine toplamda 921 bin 110 TL şartlı nakdi yardım yapılmıştır" dedi.
"ÇEVRE KONUSUNDA HASSASIZ"
Çevre konusunda hassas olduklarını da ifade eden Özcan, şöyle devam etti: "Bitkisel Atık Yağların geri kazanım çalışmaları kapsamında İlimiz merkezinde ki büyük sitelere ve okullara bitkisel atıkyağ toplama bidonları Müdürlüğümüz ve Bitkisel Atık Yağ Geri Kazanım firması tarafından dağıtımı yapıldı. İlimiz merkezindeki okullarda çevre bilincini artırmak amacıyla çevre ve insan konulu eğitimler verilmiştir. Eğlence yerlerinden kaynaklanan gürültü ile ilgili kolluk kuvvetleri ile birlikte eğlence yerlerinde denetimler yapılmıştır. Müdürlüğümüz, "Yaşanabilir Çevre ve Marka Şehirler" vizyonuyla, duyarlı personeliyle mer'i mevzuat doğrultusunda başarılı çalışmalar yürütmektedir. Gerek Valiliğimiz (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) gerekse Bakanlığımız tarafından yürütülen faaliyetler sonucunda çevre duyarlılığının giderek arttığını ve bu duyarlılık sonucunda kişilerin, kurumların ve sanayi tesislerinin çevresel önlemler alınması konusunda daha hassas davrandıklarını görmekteyiz."
Editör: Pusula Gazetesi