Kastamonu Halk Eğitim Merkezinde kursiyerler tarafından yapılan el emeği göz nuru ürünler, vatandaşların beğenisine sunuldu.
Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında, kadrolu öğretmen ve usta öğreticiler tarafından açılan kurslarda el emeği göz nuru ile ortaya çıkarılan ürünlerin teşhir edildiği yılsonu sergisi açıldı.
23 Ağustos İlkokulu bahçesinde düzenlenen yılsonu sergisinde konuşan Kastamonu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yaşar Abasıyanık, bugüne kadar 499 genel kurs, 326 mesleki ve teknik kurs, 33 okuma-yazma kursu olmak üzere toplam 858 kursun açıldığını belirterek, "Bu kurslardan 6 bin 391 erkek, 9 bin 369 kadın olmak üzere toplam 15 bin 760 kursiyer yararlanmıştır. Okuma yazma kurslarından, 167 kadın, 58 erkek kursiyer olmak üzere toplam 225 kursiyer okuma yazma belgesi almıştır. Ayrıca 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlangıcından bu tarihe kadar Açık Öğretim Lisesinde 2 bin 4, Açık Öğretim Ortaokulunda 2 bin 550 olmak üzere toplam 4 bin 554 Açık Öğretim Öğrencisine eğitim-öğretim hizmeti sunmaktayız. Tüm ortaöğretim okullarından mezun olan öğrencilere destekleme ve yetiştirme kursları da Halk Eğitimi Merkezimizce verilmektedir. Ayrıca 23 yaş üzeri engelli vatandaşlarımızın eğitim ve öğretimleri de ömür boyu Halk Eğitimi Merkezleri tarafından verilmektedir" dedi.
Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Kastamonu Cezaevi Müdürü Mehmet Olcar, Kastamonu HEM Müdürü Yaşar Abasıyanık, Halk Eğitim Merkezi'nde kursiyerler tarafından yıl boyunca hazırlanan serginin açılış kurdelesini kesti. Davetliler, sergide stantları gezerek ürünler hakkında bilgilerde aldı.
Editör: Pusula Gazetesi