Platform adına Madenci Anıtı önünde açıklama yapan ÖDP İl Başkanı Ali Deliak, şunları kaydetti: "Bundan tam 29 yıl önce Türkiye sermaye sınıfının ülkemizin toplumsal kazanımlarına yönelik müdahalesi başlamıştır. 12 Eylül 1980´de esas olarak 24 Ocak 1980 ekonomik kararlarının uygulamaya konulabileceği dikensiz bir gül bahçesi meydana getirme politikası sonucu aydınlar, sendikacılar, gençler, emekçiler gibi toplumsal direncin temel dinamiklerinin yok edilmesi adına bir askeri darbe gerçekleştirilmiştir.


Tüm toplumsal özgürlüklerin yok edildiği, ülkenin dikensiz bir gül bahçesine çevrildiği bu projenin mürekkebi, binlerce insanın kanı ve Türkiye emekçilerinin kaybolan umutları olmuştur. Bu tarihten beri iktidar olan bütün partiler siyasi ve ekonomik olarak 12 Eylül ruhuyla hareket etmektedir. Bu partilerin her biri 12 Eylül ürünü siyasi oluşumlar olduğu için 24 Ocak kararıyla hesaplaşmak yerine kararlara sahip çıkan, halka karşı burjuvazinin, emeğe karşı sermayenin, kamusal haklara karşı


özelleştirmelerin yanında saf tutmuştur. Geçmişle yüzleşmeden ve hesaplaşmadan, 12 Eylül tüm kurum ve kurallarıyla ortadan kaldırılmadan, toplumsal faydayı ön plana çıkaran eşitçilik, özgürlükçü, bağımsızlıkçı bir anayasa yürürlülüğe girene kadar alanlardayız."


Basın açıklamasına ÖDP, TKP, EMEP, SDP ve İKP üyeleri de katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi