Bartın Halk Eğitimi Merkezi yıl sonu sergisinin açılışını gerçekleştirdi.
Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleşen sergi açılışına Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, kamu kurumlarının müdürleri ve davetliler katıldı. Sergide Halk Eğitimi Merkezi'nde kurs görev kursiyerlerin 1 yıl boyunca yaptığı el emeği eserler 3 gün boyunca davetlilerin beğenisine sunulacak.
Halk Eğitim Merkezi'nin 2015-2016 Öğretim yılında 31 Mayıs itibari ile Bartın Merkez ve köylerinde 737 kurs açtığını ve bu kurslara 6 bin 716 sı erkek 10 bin 245 i kadın olmak üzere toplam 16 bin 961 vatandaşın katıldığını belirten Bartın Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tuncay Dolanbay, "Kurs ve kursiyer sayılarımızı her yıl artırdık 2009 yılında 6 bin, 2012 yılında 11 bin olan kursiyer sayımızı 2015 yılında 15 bine ulaştırdık. 2016 yılı hedefimiz olan 19 bin sayısına da inşallah Eylül ayında ulaşacağız" dedi.
İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı Kararname ile Erzurum'a atanan Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu ise yaptığı konuşmada Bartınlılarla vedalaştı.
Azizoğlu şöyle konuştu: "Bir yıl boyunca emek sarf eden, kursiyerlerimize, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, milli eğitim camiasına açtığımız sergideki emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hepsini en derin saygıyla selamlıyorum. Bugün aynı zamanda bugün benim buradan ayrılış tairim. 2 yıl görev yaptığımız Bartın'ımızdan çıkan kararname ile Erzurum'a gidiyorum. İnşallah orada da Allah utandırmaz, orada da güzel hizmetler etmeyi sağlar. Bartın'da, çalışanlarıyla, vatandaşlarıyla çok güzel işlere imza attık. Bartın'ı gerçekten Batı Karadeniz'in en güzel tarihi ve turistik bir şehri haline getirmek için büyük emek sarf ettik. Bu emeklerin sonucu da yavaş yavaş çıkıyor. Bunları sizler göreceksiniz. Bartın'a gelen binlerce insanda bu güzellikleri görmenin mutluluğunu yaşayacaktır. Bartın'ı Venedik yapacak olan Bartın ırmağı ıslah projesini de başlatma şansına kavuştuk. Bu güzellikleri birlikte yaşadık. Böyle güzel bir şehirden ayrılmanın üzüntüsünü de yaşıyoruz. Daha yapılacak çok iş var. Umuyorum ki arkadaşlarımız bu çalışmaları yapacaklar ve silerin hizmetine sunacaktır. Ben vatandaşlarımızdan haklarını helal etmelerini istiyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum."
Editör: Pusula Gazetesi